Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 24 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 24 серпня 2021

Протягом минулої доби, 23 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу Водяного, що біля Донецька, ворог обстрілював українські позиції з мінометів 120-го калібру.

Неподалік Мар’їнки противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Біля Широкиного збройні формування Російської Федерації за допомогою БПЛА типу «квадрокоптер» здійснювали дистанційне мінування території.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

В результаті ворожого обстрілу один військовий дістав вогнепальне поранення, несумісне з життям.

Командування Об’єднаних сил та Команда Інформаційно-аналітичного центру Національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 24 серпня

Станом на 09:00 годину ранку 24 серпня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4554 транспортних засоби, 4791 осіб, з яких 4757 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 1 особа. Виявлено 52 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 24 злочини.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 985 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 936 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 396 та 329 відповідно.

Інформація Служби зовнішньої розвідки України

Співробітники зовнішньої розвідки підняли Державний Прапор України на честь свята.
Зароджений у давні часи Київської Русі й Козацтва, крізь буремні роки визвольних змагань у боротьбі за незалежну Україну, цькований радянщиною і возвеличений у боях за відновлення незалежності сучасної України в боротьбі проти російської агресії, нехай майорить жовто-блакитний стяг у кожному куточку мирної України як символ свободи та незалежності, честі та гідності, свободи та віри у щасливу Українську державу.
Головне управління розвідки України вітає українців з 30-ю річницею відновлення Незалежності України

Привітання Командувача ССО ЗС України генерал-майора Григорія Галагана

Шановні побратими!
Щиро вітаю вас з Днем державного прапора і Днем Незалежності України.
Вже тридцять років ми відзначаємо ці свята, проте їхню справжню цінність багато хто із нас відчув лише нещодавно.
Ми добре памятаємо, як російські окупанти вбивали і катували українців за синьо-жовтий прапор. Коли загарбники та їхні посібники-колаборанти у Криму, на Донеччині і Луганщині нищили державні стяги України. Нам відомі імена зрадників, які стали на бік російських окупантів, відвернувшись від власного народу.
Ми памятаємо все. І ми не пробачимо.
Ми памятаємо, як ворог прагнув змусити нас до покори. Натомість отримав повсталу націю, готову заплатити найвищу ціну за свою свободу.
Наш прапор просочений кров’ю українських патріотів. Наша незалежність вартує життя. В боях з ворогом за неї платять своїми життями українські воїни. Найдорожчим ризикують українці, які продовжують боротися за волю України на окупованій землі. Як і мільйони наших співгромадян вони чекають, коли розгорнуть український прапор після звільнення від ворога. Вірю: ця мить настане. А Сили спеціальниїх операцій ЗСУ зроблять все, щоб її пришвидшити.
Наш шлях до справжньої Свободи — важкий. Він сповнений тяжкої праці, терпіння, віддачі і самопожертви, а часом — і втрат. Але, ми самі обрали свою долю. І це для нас – честь. Бо саме ви – офіцери, сержанти, солдати і матроси — ви і є основою Незалежності нашої держави!
Слава ССО!
Слава Україні!
Привітання Голови СБ України Івана Баканова (ВІДЕО)
Дорогі українці! Шановні колеги!
30 років Незалежності нашої держави – це не просто офіційне свято, а надзвичайно символічний день, який дає чітке розуміння, що Україна буде жити і розвиватися попри будь-які труднощі.
Бо її сила – у єдності, а головне багатство – люди. Із заходу чи сходу. Військові чи вчителі. Молоді чи літні. Усі разом ми формуємо свою неймовірну країну.
Щодня ми змінюємо її на краще. І саме Незалежність відкрила перед нами можливості для цих змін.
Однак якщо 30 років тому ми здобули Незалежність мирно, то сьогодні доводиться захищати її зі зброєю в руках – за право українців самостійно визначати долю країни гинуть наші Герої.
Це – надзвичайно висока ціна. Але вона водночас покладає на нас ще більшу відповідальність. Дає змогу з подвійною енергією писати новітню історію України. Не лише об’єднуватись довкола ідей, а втілювати їх в життя. Адже ми повинні робити все можливе, аби наступні роки Незалежності стали розквітом рідної Батьківщини. Щоб на жодній карті світу не виникало сумнівів, чий Крим, а на нашій території не було ліній розмежування і гарячих точок.
Щоб Україна була державою, з якої беруть приклад інші: заможною, квітучою, безпечною та захищеною. І СБУ докладе для цього максимум зусиль.
Бажаю кожній українській родині миру, добробуту і взаєморозуміння.
З Днем Незалежності, Україно!

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 23.08.2021 р. склали 4 особи:

  • санітарні (300) – 4 (1 – 9 омсп 1 АК, не бойовий, необережне поводження з боєприпасами; 1 – 3 омсбр 1 АК, небойовий, підрив на НВП; 2 – 4 омсбр 2 АК, не бойові, необережне поводження зі зброєю).

Додаткова інформація уточнюється

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

З Днем народження, Батьківщино!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/08/24/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-24-serpnya-2021/