Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 20 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 20 серпня 2021

Протягом минулої доби, 19 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 7 обстрілів і 2 прольоти БПЛА.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

У напрямку Новоолександрівки російські найманці вели вогонь зі стрілецької зброї.

Біля Кримського противник обстрілював наші позиції з мінометів 120-го калібру.

Неподалік Нью-Йорку ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Невельського та Новозванівки окупанти застосовували станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

В районі населеного пункту Красногорівка збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля Південного найманці обстрілювали українські позиції з ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10», а на Донеччині — ворожого безпілотного літального апарату типу «квадрокоптер» з перетином лінії розмежування.

В результаті обстрілів противника один військовий дістав вогнепальне поранення, несумісне з життям.

Командування Об’єднаних сил та команда Інформаційно-аналітичного центру  Національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 20 серпня

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4241 транспортний засіб, 4418 осіб, з яких 4382 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців особи не доставлялись. Виявлено 56 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 26 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1392 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 1337 осіб. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 10 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя» на підконтрольну Україні територію прибуло 8 осіб.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

Згідно планів бойової підготовки тривають змагання на найкращу артилерійську батарею Сухопутних військ Збройних Сил України.
Продовжують виборювати першість протитанкові та реактивні артилерійські батареї. Підрозділи частин змагаються у чотирьох номінаціях, результати яких у підсумку і покажуть, хто буде переможцем.
Офіцери-представники бригад змагаються у індивідуальній номінації, де перевіряється рівень глибини знань командирів та вміння керувати вогнем.
Також особовий склад демонструє свою фахову підготовку під час проведення спеціальної номінації, показуючи уміння і практичні навички у роботі на штатній бойовій техніці, та у спортивній номінації.
У тактичній номінації проводяться змагання артилерійських батарей з бойовою стрільбою. Вона передбачає виконання особовим складом комплексного завдання з ураження однієї цілі з різних закритих вогневих позицій.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Спеціалізація з підготовки фахівців з військової розвідки була цього року однією з найпопулярніших серед вступників до військових вишів.
Як йдеться у матеріалі журналістів Інформагентство АрміяInform (з посиланням на Департамент військової освіти і науки Міністерства оборони України), у 2021 році найбільший конкурс серед вступників до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти був у тому числі до Військової академії за спеціалізацією “Управління діями підрозділів військової розвідки”.
СБУ закликає українців бути пильними та звертати особливу увагу на питання безпеки під час святкування Дня Незалежності України
Напередодні та під час святкування Дня Незалежності Служба безпеки України закликає громадян бути особливо пильними.
Адже у цей період традиційно посилюється ворожа пропаганда, інформаційні вкиди та фейки, зростає вірогідність диверсій, щоб дестабілізувати ситуацію у країні.
Служба безпеки України системно протидіє цим проявам. Зокрема, в останні місяці у більшості регіонів країни Служба провела низку антитерористичних навчань та відпрацювала дії із захисту стратегічно важливих об’єктів.
У СБУ працює спеціальна гаряча лінія, куди можуть звертатися громадяни:
0-800-501-482
а також відповідна електронна пошта:
callcenter@ssu.gov.ua
На гарячу лінію СБУ потрібно телефонувати у випадку, якщо ви:
  • маєте інформацію про наміри здійснення терористичної, диверсійної діяльності або інших протиправних дій;
  • помітили підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
  • побачили підозрілі транспортні засоби чи безпілотні літальні апарати поблизу стратегічних об’єктів;
  • виявили підозрілі предмети чи засоби ураження у громадських місцях;
  • з інших питань.
Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
Бажаємо вам гарного відпочинку і безпечного святкування 30-ї річниці Дня Незалежності України!

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 20 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 57 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 381 особа, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 53 осіб.
За минулу добу зареєстровано 5 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 5 осіб госпіталізовано до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 166 633 особи отримали 1 дозу вакцини. З них 8 005 військових медиків. Повторно провакциновано 122 312 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 416 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 19.08.2021 уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/08/20/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-20-serpnya-2021/