Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 серпня 2021

Протягом минулої доби, 18 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 3 обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу Широкиного противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру. Біля Водяного, що на Приазов’ї, російські найманці обстрілювали позиції українських захисників з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів. Неподалік Опитного ворог вів вогонь з мінометів 120-го калібру.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 19 серпня

Станом на 10:00 ранку зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. У напрямку Новоолександрівки російські найманці вели вогонь зі стрілецької зброї. Біля Кримського противник обстріляв наші позиції з мінометів 120-го калібру. Неподалік Нью-Йорку ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

В результаті ворожого обстрілу один військовий дістав вогнепальне поранення несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил та команда Інформаційно-аналітичного центру  Національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4376 транспортних засобів, 4600 осіб, з яких 4504 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 2 особи. Виявлено 43 адміністративних правопорушення. За вказаний період поліцейськими розкрито 25 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1575 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1611 осіб. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 3 і 3 відповідно. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 8 осіб.

Інформація Головнокомандувача ЗС України (ВІДЕО)

У Києві триває підготовка екіпажів катерів до урочистих заходів з нагоди 30-ої річниці Незалежності України.
Річковий парад відбудеться 24 серпня о 14:00 на р. Дніпро поруч із Трухановим островом і Річковим вокзалом.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Учора, 18 серпня, з військового сектору аеропорту Бориспіль до Кабулу з місією евакуації громадян України та іноземців вилетів військово-транспорт літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.
На даний час немає безпечного коридору для доступу в аеропорт Кабулу, де ситуація залишається частково неконтрольованою.
Крім того, ще не отриманий дозвіл на зліт та безпечний вихід літака з території Афганістану. Тож наразі літак Іл76МД знаходиться в аеропорту Маскат (Султанат Оман), де чекає вирішення даних питань та дозволу на евакуацію.

Інформація Служби зовнішньої розвідки України

Майже 600 бійців сил оборони і безпеки Афганістану продовжують допомагати США забезпечувати безпеку аеропорту Кабула. Водночас таліби не пускають афганців до аеропорту, прохід дозволено лише іноземцям.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Міжнародна виставка “За волю України!” відкривається завтра у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.
Участь у підготовці нового проєкту про історію уніформи українського війська початка ХХ сторіччя взяли 20 музеїв, архівів і бібліотек України та США.
В експозиції представлено 250 артефактів, які охоплюють період 1914–1923 років і висвітлюють ґенезу однострою періоду Українського Січового Стрілецтва, Української Центральної Ради, УНР, ЗУНР, правління гетьмана Павла Скоропадського, Директорії УНР. Більшість експонатів ніколи не оприлюднювалися, не відомі не лише широкому загалу, а й вузькому колу фахівців.
Початок презентації проєкту 20 серпня ц. р. о 12:00.

Інформація Служби безпеки України

СБУ викрила посадовця, який вимагав кошти від військових в ООС.
Співробітники спецслужби викрили корупціонера в Одеській області. Він «торгував» надбавками для військовослужбовців, які їздять на ротацію на схід. За можливість отримати максимальну суму їм «потрібно» було сплатити половину з неї. Всього у підпорядкуванні «ділка» перебувало майже 500 осіб.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

У Збройних Сил України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Станом на 10:00 19 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 60 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 273 особи. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 53 особи.
Нажаль, у Збройних Силах України зареєстровано ще один летальний випадок від ускладнень викликаних гострою респіраторною хворобою COVID-19. Працівник ЗС України знаходився на стаціонарному лікуванні у ЦРЛ міста Прилуки. Не зважаючи на проведену терапію стан його здоров’я різко погіршився. Проведені реанімаційні заходи бажаного ефекту не дали. Висловлюємо співчуття близьким та рідним…
За минулу добу зареєстровано 6 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 2 особи госпіталізовані до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 166 217 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 8 005 військових медиків. Повторно провакциновано 119 472 особи. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 378 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.
Втрати російсько-окупаційних військ
Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 18.08. 2021 уточнюється.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.
Слава захисникам України!
Слава Україні!
Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/19/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-19-serpnya-2021/