Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 17 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 17 серпня 2021

Протягом минулої доби, 16 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Біля Золотого-4 російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Широкиного ворог обстрілював українські позиції зі станкових протитанкових і ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

В районі Водяного, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У напрямку Новомихайлівки збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу Причепилівки російські найманці вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В результаті ворожих обстрілів один військовий отримав вогнепальне поранення, несумісне з життям.

Командування Об’єднаних сил та команда Інформаційно-аналітичного центру Національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 17 серпня

Станом на 12:00 дня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу Причепилівки противник обстріляв наші позиції зі стрілецької зброї.

В напрямку населеного пункту Водяне, що біля Донецька, збройні формування Російської-Федерації застосували міномети 120-го калібру.

На обстріли ворога підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь.

За поточну добу бойових втрат серед українських захисників немає.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація інших cкладових сил оборони за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3818 транспортних засобів, 4300 осіб, з яких 4206 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 1 особа. Виявлено 43 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 28 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1174 особи, на підконтрольну Україні територію прибула 1391 особа. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 398 та 324 відповідно.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в районі проведення ООС постійно здійснюється робота щодо попередження протиправної діяльності, пов’язаної з незаконним обігом підакцизних товарів.

Вчора військовослужбовці оперативно-розшукового підрозділу 11 прикордонного загону зі складу Об’єднаних сил спільно зі співробітниками патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов’янськ реалізували інформацію щодо протидії трафіку контрафактних тютюнових виробів.

У Краматорську правоохоронці зупинили автомобіль під керуванням місцевого мешканця. «Fiat Doblo» перевозив 5,5 тисячі пачок цигарок без марок акцизного податку та з маркою «duty free». Відносно перевізника контрафакту працівниками ДФС складено протокол за статтею 164-5 КУпАП. Товар на суму 330 тисяч гривень встановленим порядком вилучено. Продовжуються заходи з викриття усієї протиправної мережі.

Інформація Головнокомандувача ЗС України (ВІДЕО)

Збройні Сили України завжди на захисті рідної землі.

9-13.08.2021 – Командно-штабне тренування з Командуванням об‘єднаних сил та іншими органами військового управління із залученням підрозділів сектору безпеки та оборони до практичних дій.

 Інформація Служби безпеки України

СБУ нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке займалося збутом бойових засобів ураження. Під час спецоперації у Кропивницькому затримано одного з лідерів банди.

У зловмисника вилучено бойові гранати і вибухові речовини.

Перевіряється інформація щодо можливого використання виявлених засобів ураження для розхитування обстановки в регіоні напередодні Дня Незалежності України.

Встановлено, що протиправну діяльність організував мешканець обласного центру. За даними слідства, раніше він неодноразово притягувався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів, у тому числі за незаконне зберігання і продаж зброї. До складу його угруповання входило декілька місцевих жителів.

Зловмисники намагалися налагодити канал підпільного збуту бойових засобів ураження. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки у кримінальних колах.

Під час обшуків за місцем проживання організатора угруповання правоохоронці, серед іншого, виявили:

  • понад 0,5 кг вибухових речовин,
  • 3 гранати Ф-1 та РГД із запалами до них,
  • елемент пострілу до ручного протитанкового гранатомета,
  • набої до вогнепальної зброї, у тому числі великого калібру,
  • обріз мисливської рушниці,
  • 3 димові шашки.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 17 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 51 особа. Всього за час пандемії одужало 25 268 осіб, летальних випадків 94. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 18 осіб.

За минулу добу зареєстровано 11 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 4 особи госпіталізовано до закладів охорони здоров’я.

Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 165 334 особи отримали 1 дозу вакцини.

З них 8 000 військових медиків. Повторно провакциновано 113 869 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 355 осіб (перше введення).

Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 16.08.2021 р. уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/17/https-www-facebook-com-ankgalat/