Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 серпня 2021

Протягом минулої доби, 13 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксоване 2 порушення режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Неподалік Невельського окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У напрямку Південного російські найманці застосовували артилерію калібру 122 мм і міномети 120-го та 82-го калібрів.

У результаті ворожих обстрілів двоє військових дістали осколкові поранення. Воїни знаходяться в лікувальному закладі. Стан здоров’я одного пораненого — середньої тяжкості, іншого — задовільний.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 14 серпня

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація інших cкладових сил оборони за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4018 транспортних засобів, 4381 особа, з яких 4295 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 2 особи. Виявлено 35 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 18 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1350 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 987 осіб. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 295 і 271 відповідно. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя» на підконтрольну Україні територію прибуло 20 осіб.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

На одному з полігонів в районі проведення операції Об’єднаних сил тривають змагання на кращу артилерійську батарею Сухопутних військ Збройних Сил України. В них приймають участь чотирнадцять підрозділів з чотирьох оперативних командувань, які мають на озброєнні самохідні артилерійські установки, причіпні артилерійські гармати, РСЗВ БМ-21 «Град», протитанкові та мінометні батареї.
Конкурс стартував зі змагання у спортивній номінації. Артилеристи виконували нормативи з фізичної підготовки, долали смугу перешкод, демонстрували вміння надавати першу медичну допомогу та евакуйовувати пораненого. На другому етапі оцінюються вміння та практичні навички особового складу з тактичної і технічної підготовки та виконання вогневих завдань.
Переможці будуть визначені після проходження підрозділами усіх етапів змагання та підрахунку одержаних оцінок.
Інформація Головного управління розвідки МО України

За інформацією ГУР МО України, командування ЗС РФ нарощує бойові спроможності з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів окупаційних військ.

З початку серпня цього року, противник продовжує інтенсивне переміщення вантажів на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, з території Росії завезено близько однієї тисячі тон пального. Також нові партії озброєння і боєприпасів. Серед них — бойові броньовані машини та набої калібру 12,7 мм для великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок.

Для приховування постачання бойової техніки і майна військового призначення окупанти використовують як дороги, які проходять через перепускні пункти на неконтрольованих Україною ділянках кордону, так і обхідні шляхи.

Інформація Служби безпеки України

Російська воєнна розвідка здійснює цілеспрямований збір відомостей про ЗС України.
Як повідомила Служба безпеки України, днями вітчизняні контррозвідники виявили і затримали агента Головного розвідувального управління Генерального штабу ЗС РФ. Встановлено, що громадянин іноземної держави, який тимчасово проживає на території одного з регіонів України, за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у зону проведення ООС для збору розвідувальної інформації за грошову винагороду.
Російських “кураторів” цікавили відомості про задіяні в ООС новітні зразки зброї та військової техніки, місця дислокації, кількість особового складу підрозділів ЗС України тощо.
Зважаючи на інформацію СБУ, звертаємо увагу військовослужбовців ЗС України на необхідність дотримання пильності як у пунктах постійної дислокації, так і, особливо, під час виконання завдань у зоні проведення ООС.
Нагадуємо телефони, за якими СБУ просить інформувати її про підозрілі предмети, протиправні дії невідомих осіб, їх причетність до незаконних збройних формувань:
  • 0629525394 (2 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, дислоковано у місті Маріуполь);
  • 0645268110, 0645244281 (3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, дислоковано у місті Сєвєродонецьк);
  • 0800501482 (телефон довіри СБУ);
  • 102, 0629519891 (Головне управління Національної поліції в Донецькій області);
  • 102, 0645705188 (Головне управління Національної поліції в Луганській області).

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 14 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 47 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 261 осіба, летальних випадків 94. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 18 осіб.
За минулу добу зареєстровано 5 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 2 особи госпіталізовані до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 164 951 особа отримала 1 дозу вакцини. З них 7 993 військових медиків. Повторно провакциновано 110 983 особи. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 498 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 13.08.2021 р. склали 2 особи:

  • безповоротні (200) -1 (9омсп 1АК, не бойовий, вбитий під час затримання);
  • санітарні (300) – 1(3 омсбр 1 АК, не бойовий, підрив на НВП)

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/08/14/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-14-serpnya-2021/