Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 серпня 2021

Протягом минулої доби, 12 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу селища Піски ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Новомихайлівки противник тричі обстрілював наші позиції зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку Південного російські окупанти вели вогонь з мінометів 82-го калібру, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів.

У результаті обстрілів один український захисник отримав вогнепальне поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — середньої тяжкості.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 13 серпня

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація інших cкладових сил оборони за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4245 транспортних засобів, 4427 осіб, з яких 4384 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 2 особи. Виявлено 46 адміністративних правопорушень.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1428 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1255 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» — 1 і 1 відповідно.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

В окремій десантно-штурмовій бригаді зі складу Об’єднаних сил відбулися заняття із вогневої підготовки з виконанням вправ стрільб зі стрілецької зброї.
Воїни відпрацьовували тактичні дії у складі кулеметних розрахунків в різних умовах бою на місцевості, опановували прийоми та правила ведення вогню, виконували вправи з переміщенням та переносом вогню, зі спішуванням та завантаженням в техніку. Виконання вправ стрільб виконувалося з урахуванням часу та на точність ураження.
Процес навчання та тренування підрозділів і частин зі складу Об’єднаних сил триває безперервно.

Інформація Генерального штабу ЗС України (ВІДЕО)

“Дайв-2021” – багатонаціональні навчання військових водолазів – захопливе відео Телерадіостудія МО України “Бриз”.
Можливість виконувати разом поставлені завдання 400 представниками ВМС шести країн – це чудова можливість підвищити рівень взаємосумісності між підрозділами держав-учасниць та партнерів Північноатлантичного альянсу.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 11 серпня ц. р. схвалив зміни до нормативно-правових актів, що стосуються питань забезпечення житлом осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, захисників України – внутрішньо переміщених осіб та осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їхніх сімей. Зокрема, визначено чіткий порядок розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.
Прем’єр-міністр України доручив Міністерству у справах ветеранів України та Міністерству фінансів України опрацювати питання збільшення на 282 мільйони гривень видатків у державному бюджеті за програмою “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”.
Це дасть змогу вже в поточному році забезпечити житлом понад 400 осіб (зокрема, 220 осіб – коштом додаткових асигнувань).

Інформація Командування ССО ЗС України

Спільні навчання з нашими іноземними партнерами – це один із найкращих способів обміну досвідом у різних видах діяльності. Одним із них є стрибки з парашутними системами типу “крило”.
Оператори Сил спеціальних операцій Збройних Сил України виконали стрибки разом із представниками 352d Special Operations Wing. Бортом для висадки став військовий літак МС-130, виготовлений спеціально для завдань американських SOF.
Наші воїни разом із американськими колегами виконували стрибки в рамках MFF(Military free fall), що є важливою складовою у виконанні спеціальних задач як для наших, так і US SOF.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

У районі оборони механізованого батальйону здійснив аварійну посадку вертоліт. На місце приземлення направлено пошуково-рятувальну групу. Знайшовши екіпаж, бойові медики надали першу меддопомогу пораненим і евакуювали постраждалих. На медпункті батальйону виконано корекцію допомоги й підготовку поранених до подальшого переміщення.
Це легенда тренувань навчального збору, що триває на Вінниччині зі студентами кафедри медицини катастроф та військової медицини національного медичного університету ім. М.І. Пирогова.
Особливістю виконання цього практичного тренування є те, що воно відбувалось у лісо-болотистій місцевості. І, окрім надання допомоги потерпілим членам екіпажу, студентам довелося долати мінно-вибухові загородження, відбивати напади диверсійно-розвідувальних груп противника. За словами викладачів, майбутні військові медики виконали всі поставлені завдання та набули неоціненного досвіду.

Епідемічна обстановка у ЗС України

Станом на 10:00 13 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 45 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 258 осіб, летальних випадків 94. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 17 осіб.
За минулу добу зареєстровано 7 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 1 особа госпіталізована до закладу охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 164 453 особи отримали 1 дозу вакцини. З них 7 984 військових медиків. Повторно провакциновано 107 509 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 509 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 12.08.2021 р. склали 4 особи:

  • безповоротні (200) – 4 (4 – 9 омсп 1 АК, не бойові, внаслідок вживання алкогольних напоїв та необережного поводження зі зброєю).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/13/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-13-serpnya-2021/