Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 серпня 2021

Протягом минулої доби, 10 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти тричі обстрілювали позиції наших захисників, застосовуючи артилерійські системи калібру 122-мм, міномети 82-го калібру та стрілецьку зброю.

Також з артилерійських систем калібру 122-мм та мінометів 82-го калібру російські найманці здійснювали обстріл населеного пункту Водяне, зруйнувавши приватні домоволодіння.

Постраждалих серед цивільного населення немає.

У напрямку Невельського ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Неподалік Мар’їнки російські найманці обстрілювали українські позиції з протитанкових ракетних комплексів.

Біля Нью-Йорка ворог двічі здійснював обстріли з артилерійських систем калібру 122-мм і мінометів 120-го калібру.

У районі населеного пункту Катеринівка російські окупанти двічі обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку селища Піски ворог двічі відкривав вогонь зі станкових протитанкових і підствольних гранатометів.

Поблизу Новоолександрівки збройні формування Російської Федерації двічі обстрілювали позиції наших захисників з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Біля Луганського ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Новолуганського противник застосовував автоматичні станкові гранатомети.

В результаті ворожих обстрілів троє військових дістали вогнепальні осколкові поранення. 

Один поранений воїн помер у шпиталі. 

Командування Об’єднаних сил та команда Інформаційно-аналітичного центру Національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

Двоє інших українських захисників перебувають у медичному закладі, їхній стан — задовільний.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 11 серпня

Станом на 10:00 ранку зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню.

Біля Новомихайлівки російські окупанти застосували артилерійські системи калібру 122-мм.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Інформація інших cкладових сил оборони за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4023 транспортних засоби, 4571 особа, з яких 4444 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 1 особа. Виявлено 47 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 29 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1272 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 1183 особи.

Інформація Головнокомандувача ЗС України

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав новопризначених офіцерів на керівні посади у ЗСУ.

“Важкі часи народжують сильних людей. Вітаю бойових друзів з призначеннями на керівні посади у Збройних Силах України. Ми з вами не відступали в боях. Не повинні відступати й на цих відведених державою відповідальних ділянках служби.
В умовах необхідності 24/7 стримувати російського агресора маємо знайти час і сили для впровадження якісних змін. Перш за все, це зміна ставлення. З поваги до людини починаються й системні зрушення на шляху до набуття членства в НАТО”. – заявив головнокомандувач ЗСУ.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Командно-штабне тренування з Командуванням Об’єднаних сил ЗС України та іншими органами військового управління Збройних Сил України із залученням військових частин (підрозділів) до практичних дій..

Під час навчань відпрацьовані питання щодо управління військовими частинами та підрозділами в ході наступальної операції угрупування військ в урбанізованій місцевості. Дії відбувалися в умовах активного застосування умовним противником високоточних засобів ураження та засобів радіоелектронної боротьби.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Командування ЗС РФ продовжує підтримувати у готовності до застосування з’єднання і частини оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.
Протягом минулого тижня противник провів командно-штабні навчання у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК з відпрацюванням наступальних дій танкових і мотострілецьких підрозділів за підтримки артилерії. Водночас у з’єднаннях і частинах окупантів тривали заходи бойового злагодження артилерійських і мінометних підрозділів з проведенням практичних стрільб.
Крім того, командування оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснювало посилений контроль за підготовкою підпорядкованих з’єднань та частин до проведення зборів з резервістами.

Інформація Української сторони СЦКК

Офіцери об’єднаних центрів цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил з Краматорська та Сєвєродонецька взяли участь у церемонії відкриття сезону в таборі військово-патріотичного вишкілу «Єдина Україна» імені Героя України Сергія Губанова у Кремінній.
– Цей табір організований для дітей з Луганщини і Донеччини, які хочуть активно проводити своє дозвілля. Ми привезли їм футболки та солодощі від волонтерів і громадських організацій, – розповідає начальник об’єднаного центру ЦВС Катерина Корнієнко. – Звичайно, мали довгу й цікаву розмову з дітьми. Розповідали їм про Збройні Сили України, про те, як вони захищають рідну землю.
І військовим, і дітям таке спілкування прийшлося до вподоби.
– Обов’язково приїжджатимемо сюди ще й ще, – каже Катерина Корнієнко. – Адже відчуваємо зацікавленість дітей. Слова підтримки на адресу наших воїнів обов’язково перекажемо бійцям на передовій. Пишаємося, що мали можливість поспілкуватися з небайдужими і патріотичними хлопцями і дівчатами.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 10.08. 2021 уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/08/11/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-11-serpnya-2021/