Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 серпня 2021

Протягом минулої доби, 31 липня, зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Неподалік Водяного, що на Приазов’ї, противник 4 рази обстрілював позиції наших воїнів з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку населеного пункту Шуми російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Біля Новолуганського ворог відкривав вогонь з підствольних гранатометів.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

В результаті обстрілів один військовий зі складу Об’єднаних сил дістав осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан пораненого — середньої тяжкості.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 01 серпня

Станом на 10:00 ранку, 01 серпня, зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню.

Біля населеного пункту Авдіївка збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована українськими військовослужбовцями.

Інформація Пресслужби Обєднаних сил

Щодня підрозділи Національної Гвардії України в районі проведення ООС перевіряють транспортні засоби, документи та звіряють інформацію з базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин й для виявлення осіб, які порушили закони України.
Протягом тижня особовий склад Нацгвардії України в межах ізоляційно-обмежувальних заходів на мобільних та стаціонарних блокпостах в районі проведення операції Об’єднаних сил здійснив перевірку понад 37 тисяч транспортних засобів та близько 59 тисяч осіб, під час яких виявлено 89 адміністративних правопорушень, затримано за підозрою у скоєнні кримінальних злочинів 12 осіб.
Зокрема, гвардійці зі складу Об’єднаних сил затримали 2 особи, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань та виявили незаконне перевезення 2-х тонн брухту чорних металів.
Двічі за тиждень правопорушники намагалися уникнути відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень, пропонуючи хабарі від 1 до 5 тисяч гривень гвардійцям та поліцейським.
На попередження про кримінальну відповідальність за надання хабара службовій особі зловмисники не реагували, тому їх було затримано, а злочин задокументовано. Фігурантам справи загрожує покарання за статтею 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Епідемічна обстановка в Збройних Силах України

Станом на 10:00 01 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 45 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 219 осіб, летальних випадків 94. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 11 осіб.
За минулу добу нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 не зареєстровано.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 157 926 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 7 895 військових медиків. Повторно провакциновано 80600 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 684 особи.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 31.07. 2021 уточнюється.

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 30.07.2021 р. додатково склали 4 особи:

  • безповоротні (200) – 4 (1 омсбр 1 АК, не бойові, підрив на НВП).

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/08/01/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-01-serpnya-2021/