Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 26 червня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 26 червня 2021

Протягом минулої доби, 25 червня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

В районі Водяного, що на Приазов’ї, ворог тричі обстрілював позиції Об’єднаних сил з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Неподалік Золотого-4 російські найманці вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а біля Авдіївки – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У бік Гранітного російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли з мінометів 120-го калібру.

Неподалік Пісків ворог тричі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових, ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Біля Майорська збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі населених пунктів Катеринівка та Авдіївка були зафіксовані прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування. БПЛА противника вчасно подавилися засобами РЕБ.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил за минулу добу немає.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 26 червня

Станом на 10:00 ранку зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу населеного пункту Піски противник двічі вів вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожого обстрілу один український військовий отримав осколкове поранення несумісне з життям.

Командування операції Об’єднаних сил та команда Центру висловлюють щирі та глибокі співчуття родині загиблого героя.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців Українська сторона СЦКК повідомила представників СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.

Українські військові продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Інші підсумки за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4887 транспортних засобів, 5639 осіб, з яких 5214 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 4 особи. Виявлено 106 адміністративних  правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 23 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 2212 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1535 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» – 165 і 272 відповідно.

Епідемічна обстановка у ЗСУ

Станом на 10:00 26 червня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 41 особа. Всього за час пандемії одужало 25 130 осіб, летальних випадків 93. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 14 осіб.
За минулу добу зареєстровано 1 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Хворий госпіталізований до закладу охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України провакциновано 87 457 осіб (перше введення вакцини). З них 4125 військові медики. Повторно провакциновано 33 805 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 907 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ за 25.06.2021 додатково уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ  за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/06/26/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-26-chervnya-2021/