Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 червня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 червня 2021

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил.

Протягом минулої доби, 10 червня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовані 12 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Зокрема, біля Шуми окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру.

Неподалік населеного пункту Новгородське противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У районі Причепилівки – з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська 4 рази обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових, ручних протитанкових, підствольних гранатометів і стрілецької зброї. А неподалік Водяного, що біля Донецька, – зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Старогнатівки ворожі війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В напрямку населеного пункту Луганське окупанти двічі обстрілювали наших захисників зі станкових протитанкових, ручних протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Окрім того, неподалік Пісків ворог здійснював обстріл зі стрілецької зброї.

В результаті ворожих обстрілів один військовий зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Воїну оперативно надали необхідну медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – середньої тяжкості.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Обстановка на сьогодні, 11 червня

Станом на 10:00 ранку зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу Водяного, що біля Донецька, ворог відкрив вогонь з мінометів 82-го калібру. А у напрямку Опитного – здійснив обстріл з ручних протитанкових гранатометів.

Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших захисників немає.

Про всі порушення з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, застосовуючи встановлений координаційний механізм.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Епідемічна обстановка у ЗСУ

Станом на 10:00 11 червня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 119 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 023 осіб, летальних випадків 93. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 54 осіб.
За минулу добу зареєстровано 1 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 74 612 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 3 821 військові медики. Повторно провакциновано 11 968 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 975 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 10.06.2021 р. склали 3 особи:

  • безповоротні (200) – 1 (9 омсп 1 АК , не бойовий, самогубство);
  • санітарні (300) – 2 (9 омсп 1 АК, не бойові, необережне поводження зі зброєю).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ  за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/06/11/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-11-chervnya-2021/