Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 травня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 травня 2021

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил.

Протягом минулої доби, 18 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Зокрема, неподалік Пісків ворог двічі відкривав вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля населених пунктів Світлодарськ та Зайцеве окупанти здійснили обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Красногорівки противник здійснив обстріл з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля Авдіївки – з підствольних гранатометів.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Обстановка на сьогодні, 19 травня

Станом на 07:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Інші підсумки за минулу добу

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3905 транспортних засобів, 4227 осіб, з яких 4662 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 1 особа. Виявлено 79 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 20 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 913 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1199 осіб. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» 2 і 1 відповідно.

Епідемічна обстановка у ЗСУ

Станом на 10:00 19 травня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 324 особи. Всього за час пандемії одужало 24 634 особи, летальних випадків 91. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 91 особа.
За минулу добу зареєстровано 16 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 7 осіб госпіталізовано до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 51 801 особа отримала 1 дозу вакцини. З них 3 284 військові медики. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 72 особи.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 18.05.2021 р. склали 3 особи:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 4 омсбр 2 АК , не бойовий, крововилив у мозок);
  • санітарні (300) – 2 (1 – 9 омсп 1 АК, не бойовий, в результаті необережного поводження зі зброєю (противник намагався приписати цю втрату снайперському вогню з боку ООС); 1 – 4 омсбр 2 АК, не бойовий, підрив на НВП).

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 17.05.2021 р. додатково склали 5 осіб:

  • безповоротні (200) – 4 (1 – 3 омсбр 1 АК, не бойовий, в результаті інсульту; 1 – 3 омсбр 1 АК, обставини загибелі уточнюються; 1 – 100 омсбр 1 АК, не бойовий, підрив на НВП; 1 – 100 омсбр 1 АК, не бойовий, в наслідок хвороби);
  • санітарні (300) – 1 (1 – 2 омсбр 2 АК, не бойовий, травмування через порушення правил техніки безпеки при роботі з ОВТ).

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ  за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/05/19/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-19-travnya-2021/