Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 травня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 травня 2021

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Протягом минулої доби, 15 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню.

Неподалік населеного пункту Водяне ворог тричі відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Поблизу Пісків окупанти три рази здійснили обстріли із мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку наших позицій, біля населеного пункту Новгородське ворог двічі використав міномети 120-го та 82-го калібрів.

Біля населених пунктів Широкине та Невельське противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру.

У передмісті Старогнатівки збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з озброєння бойових машин піхоти, стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Поблизу населеного пункту Опитне ворог здійснив обстріл з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів, а біля селища Гладосове – ще й зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Мар’їнки противник двічі відкривав вогонь із автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів.

Вчора один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Воїну оперативно надали медичну допомогу та відправили до лікувального закладу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Обстановка на сьогодні, 16 травня

Станом на 07:00 ранку зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Поблизу населеного пункту Новотошковського ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Інші підсумки за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4022 транспортних засоби, 4899 осіб, з яких 4499 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 4 особи. Виявлено 74 адміністративні правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 12 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 709 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 650 осіб.

Епідемічна обстановка у ЗСУ

Станом на 10:00 16 травня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 479 осіб. Всього за час пандемії одужало 24 445 осіб, летальних випадків 89. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 129 осіб.
За минулу добу зареєстровано 3 нових випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 1 особу госпіталізовано до закладу охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 51 729 осіб отримала 1 дозу вакцини. З них 3 284 військові медики. Повторно провакциновано 284 особи. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 126 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.
Втрати російсько-окупаційних військ
Втрати російсько-окупаційних військ 15.05.2021 р. склали 10 осіб:
  • безповоротні (200) – 3 (1 – 11 омсп 1 АК, не бойовий, імовірно підрив на НВП; 2 – 4 омсбр 2 АК, не бойові, підрив на НВП);
  • санітарні (300) – 7 (3 – 4 омсбр 2 АК, не бойові, підрив на НВП (один з них – імовірно заступник командира бригади з озброєння); 3 – 2 омсбр 2 АК , не бойові, підрив на НВП; 1 – 11 омсп 1 АК не бойовий, необережне поводження зі зброєю).

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 14.05.2021 р. додатково склали 1 особу: один з облікованих поранених в результаті вибуху НВП з числа військовослужбовців 9 омсп 1 АК станом на 15.05.2021 від отриманих ран помер.

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 9.05.2021 р. додатково склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 6 омсп 2 АК, не бойовий, підрив на НВП).

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ  за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/05/16/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-16-travnya-2021/