Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 травня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 травня 2021

Збройні формування Російської Федерації обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил, ігноруючи режим припинення вогню.

Протягом минулої доби, 12 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу населеного пункту Новгородське окупанти 2 рази відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів, а біля Катеринівки – ще й з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу населеного пункту Гнутове ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів. У передмісті Водяного окупанти здійснили обстріл з ручних протитанкових гранатометів, а біля Авдіївки – з підствольних гранатометів.

У районі селища Верхньоторецьке найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Неподалік селища Мирне противник вів вогонь з протитанкових ракетних комплексів.

Внаслідок ворожого обстрілу було пошкоджено автомобіль групи розмінування. На щастя, ніхто не постраждав.

На обстріли окупантів військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Обстановка на сьогодні, 13 травня

Станом на 07:00 ранку, 13 травня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Інші підсумки за минулу добу

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 780 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 852 особи. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» 3 і 3 відповідно.

Інформація Головного управління розвідки МО України

У Річній національній програмі під егідою Комісії Україна — НАТО на 2021 рік визначено чіткі мету та цілі для воєнної розвідки нашої держави.
Ця програма є системним документом, який містить опис реформ за відповідними напрямами, визначає їх стратегічну мету, цілі, пріоритетні завдання, необхідні для забезпечення ефективної планомірної реалізації закріпленого Конституцією України стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору.

З питань воєнної розвідки у Програмі, зокрема, визначено Стратегічну мету 2.3 – оперативні (бойові, спеціальні) спроможності сил оборони забезпечують гарантовану відсіч збройної агресії, оборону держави, підтримання миру і міжнародної безпеки.

У зазначеній Стратегічній меті визначено ціль 2.3.5 – система воєнної розвідки функціонує відповідно до принципів і стандартів НАТО.

З метою досягнення цілі визначено очікувані результати до кінця 2025 року.

Епідемічна ситуація у ЗСУ

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Станом на 10:00 12 травня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 568 осіб. Всього за час пандемії одужало 24 308 осіб. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 112 осіб.
Нажаль у Збройних Силах України зареєстровано 88 летальний випадок від ускладнень викликаних гострою респіраторною хворобою COVID-19. Висловлюємо співчуття близьким та рідним…
За минулу добу зареєстровано 21 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладу охорони здоров’я госпіталізовано 6 осіб.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 50 526 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 3 256 військових медиків. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 195 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ за 12.05.2021 додатково уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ  за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/05/13/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-13-travnya-2021/