Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 10 травня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 10 травня 2021

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Протягом минулої доби, 9 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Поблизу Авдіївки ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Інформація Української сторони СЦКК

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації.

Під час планових польотів БПЛА Місії над тимчасово окупованими територіями ОРДЛО відбулося глушіння GPS сигналу поблизу населених пунктів Верхньошироківське, Черненко, Степанівка, Новогнатівка, Старогнатівка, Світлий Луч.

Біля населених пунктів Залізне та Калинове спостерігачі Місії, внаслідок глушіння сигналу, не змогли підняти у повітря БПЛА.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на прописаних Мінськими домовленостями позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо режиму припинення вогню.

Обстановка на сьогодні, 10 травня

Станом на 7 годину ранку, 10 травня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Неподалік населеного пункту Троїцьке противник відкрив вогонь з заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру.

Бойових втрат серед українських військових немає.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Інші підсумки за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4464 транспортних засоби, 4777 осіб, з яких 4337 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 7 осіб. Виявлено 67 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 14 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 295 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 433 осіб.

Епідемічна ситуація у ЗСУ

Станом на 10:00 10 травня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 789 осіб. Всього за час пандемії одужало 24 034 осіб. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 196 осіб.
Нажаль у Збройних Силах України зареєстровано 86 летальний випадок від ускладнень викликаних гострою респіраторною хворобою COVID-19. Висловлюємо співчуття близьким та рідним…
За минулу добу зареєстровано 4 нових випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладу охорони здоров’я госпіталізовано 1 особу.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 48 831 особа отримала 1 дозу вакцини. З них 3 237 військових медиків. Повторно провакциновано 277 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.
Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 09.05.2021 р. склали 3 особи:

  • безповоротні (200) – 2 (1 – 2 омсбр 2 АК , не бойовий, необережне поводження зі зброєю, 1 – 2 омсбр 2 АК, не бойовий, в результаті побиття “офіцерами” підрозділу через перебування в стані алкогольного сп’яніння);
  • санітарні (300) – 1 ( 1 – 2 омсбр 2 АК, не бойовий, не статутні взаємовідношення спровоковані перебуванням у стані алкогольного сп’яніння).
  • Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

    Слава захисникам України!

    Слава Україні!

    Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

    http://mediarnbo.org/2021/05/10/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-10-travnya-2021/