Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 квітня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 квітня 2021

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.

Ми в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Ми в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Протягом минулої доби, 21 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню.

Неподалік населених пунктів Піски та Південне російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та протитанкового ракетного комплексу, а біля Шумів та Первомайська з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Поблизу селища Новгородське противник відкривав вогонь з бойової машини піхоти,  а біля Кам’янки зі станкових протитанкових гранатометів. В районі Красногорівки російські окупанти здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Про факт порушення з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Обстановка на сьогодні, 22 квітня

Станом на 07:00 ранку, 22  квітня, зафіксовано 3 обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, неподалік населеного пункту Південне ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, а біля селища Зайцеве – з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Пісків противник здійснив обстріл з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Інші підсумки за минулу добу

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4520 транспортних засоби, 5199 особи, з яких 4894 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 3 осіб. Виявлено 81 адміністративних правопорушень.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1225 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 1068 особи. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» 5 та 5 відповідно.

Командування Медичних сил про епідемічну ситуацію у Збройних Силах України

Станом на 10:00 22 квітня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 2015 осіб. Всього за час пандемії одужало 22 097 осіб, летальних випадків 77. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 438 осіб.

За минулу добу зареєстровано 90 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 15 осіб.

Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 42 973 особи отримали 1 дозу вакцини. З них 3111 військові медики. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 502 особи.

Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 21.04.2021 р. склали 2 особи:

  • безповоротні (200) – 2 (3 омсбр 1 АК, не бойові, в результаті необережного поводження зі зброєю).

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 20.04.2021 р. додатково склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (6 омсп 2 АК, не бойовий, в результаті ДТП).

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України та ІАЦ

http://mediarnbo.org/2021/04/22/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-22-kvitnya-2021/