Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 квітня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 квітня 2021

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

Протягом минулої доби, 18 квітня, було зафіксовано 8 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, неподалік селища  Водяне, що на Донеччині, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів.

У передмісті Старогнатівки, Пісків, Катеринівки та Авдіївки ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів  та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Широкине російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню один український захисник отримав поранення, не сумісні з життям.

Командування та команда Інформаційно-аналітичного центру висловлюють щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого героя.

Ще один військовослужбовець отримав осколкове поранення.  Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Обстановка на сьогодні, 19 квітня

Станом на 07:00 ранку з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

Так, неподалік селища Південне ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів та зенітних установок. Біля Майорська російські окупанти здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі населеного пункту Зайцеве ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Станом на 10:00 бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Інші підсумки за минулу добу

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4264 транспортних засоби, 4988 осіб, з яких 4588 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 2 особи. Виявлено 71 адміністративне правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 10 злочинів.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 560 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1086 осіб.

Епідемічна обстановка в Збройних Силах України

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Станом на 10.00 19 квітня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 2267 осіб. Всього за час пандемії одужало 21 534 особи. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 428 осіб.

Нажаль у Збройних Силах України зареєстровано ще 2 летальних випадки від ускладнень викликаних гострою респіраторною хворобою COVID-19. Висловлюємо співчуття близьким та рідним…

За минулу добу зареєстровано 6 нових випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 3 особи.

Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 41 266 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 3 065 військових медиків.

За минулу добу проти COVID-19 щеплено 128 осіб.

Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 18.04.2021 склали 1 особу:

  • санітарні (300) – 1 (9 омсп, 1 АК,  не бойовий, ймовірно необережне поводження з боєприпасами).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України та ІАЦ

http://mediarnbo.org/2021/04/19/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-19-kvitnya-2021/