Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 27 березня 2021

 

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 27 березня 2021

Учора, 26 березня, було зафіксовано вісім випадків порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Так, на Луганському напрямку неподалік селища Світлодарськ, ворог відкривав вогонь у бік позицій українських захисників з ручних та станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Позиції наших воїнів біля населеного пункту Майорськ окупанти обстріляли з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку, неподалік Богданівки російсько-окупаційні війська вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля Широкиного противник відкривав вогонь у бік позицій українських захисників, застосувавши підствольні гранатомети, ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

В результаті обстрілу ворога чотири військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил загинули, двоє отримали поранення. Пораненим воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та доправили до лікувального закладу.

Командування Об’єднаних сил та команда ІАЦ висловлюють щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих героїв. Це 47-річний Сергій Барнич з Калуша Івано-Франківської області, 27-річний Максим Абрамович із Дубровиці Рівненьскої області, Сергій Гайченко із Синельниківського району Дніпропетровської області та кадровий військовий – підполковник Коваль Сергій Васильович.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Обстановка на сьогодні, 27 березня

Від початку поточної доби, станом на 12 годину, обстрілів не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Російська Федерація задля підтримання напруги в регіоні та ескалації ситуації і надалі нарощує бойовий потенціал на тимчасово окупованих територіях та вздовж кордонів України.

Так, за інформацією ГУР МО України, командування ЗС РФ протягом цього тижня розповсюджувало заяви про проведення виключно планових заходів оперативної та бойової підготовки з відпрацювання питань пересування військ, зокрема поблизу кордонів з Україною. Водночас під прикриттям заходів бойової підготовки окупанти забезпечували приховане переміщення через неконтрольовані Україною ділянки кордону на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях російських кадрових військовослужбовців для доукомплектування з’єднань
і частин першого та другого армійських корпусів.

Контроль комплектування військовослужбовцями підрозділів та перевірку виконання інженерно-фортифікаційних робіт на передових позиціях з’єднань і частин російських окупаційних військ здійснює комплексна комісія ЗС РФ.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 26.03.2021 уточнюються.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України та ІАЦ

http://mediarnbo.org/2021/03/27/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-27-bereznya-2021/