Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 лютого 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 лютого 2021

Протягом минулої доби, 3 лютого, на переважній більшості ділянок відповідальності частин і підрозділів в районі проведення операції Об’єднаних сил спостерігалась тиша. Лише в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

Так, неподалік населеного пункту Гнутове російсько-окупаційні війська відкривали вогонь в бік українських позицій з автоматичного станкового гранатомета. А поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти здійснили кілька пострілів з підствольного гранатомета.

Про всі факти порушень режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Бойових втрат серед українських захисників не було.

Обстановка на сьогодні, 04 лютого

Від початку поточної доби порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Інші підсумки за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, минулої доби, 3 лютого, представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 98 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4786 транспортних засобів та 4610 осіб. На причетність до збройних формувань Російської Федерації до територіальних підрозділів особи не доставлялись.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 774 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 766 осіб.

Епідемічна обстановка в Збройних Силах України
Станом на 10:00 04 лютого в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 706 осіб. Всього за час пандемії одужало 14950 осіб, летальних випадків 43. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.
На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 70 осіб.
За минулу добу зареєстровано 41 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 13 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.
Стартував новий щотижневий проєкт «Армія сьогодні» від Військового телебачення України

Центральна телерадіостудія МО України запустила новий щотижневий проєкт «Армія сьогодні». Це щотижнева інформаційна телепрограма про важливі процеси у Міністерстві оборони та Збройних Силах України. Про це йдеться на офіційній сторінці Військового телебачення України у Facebook.

Також зазначається, що враховуючи телепроєкти, які зараз виробляє ЦТРС МОУ, а також їх формати, є необхідність створення саме інформаційної програми. Вона має стати невід’ємним елементом інформаційної війни в умовах агресії Росії. До цього телепроєкту мають увійти поточні зйомки, матеріали з регіонів та ООС, а також найважливіші новини Міністерства оборони та Збройних Сил України. Проєкт спрямований як на усі категорії військовослужбовців і ветеранів, так і на свідомих цивільних громадян України.

Тематика новин та сюжетів:

    • Реформи Міністерства оборони України та Збройних Сил України;
    • Міжнародне співробітництво (рух до НАТО);
    • Операція об’єднаних сил;
    • Військові навчання та операції;
    • Озброєння та військова техніка;
    • Соціальні питання;
    • Правова допомога військовим;
    • Військова освіта і наука;
    • Військово-патріотичне виховання;
    • Кадрова політика;
    • Законодавча діяльність;
    • Запобігання корупції;
    • Військова медицина;
    • Волонтерська діяльність.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України та ІАЦ

http://mediarnbo.org/2021/02/04/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-04-lyutogo-2021/