Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 05 листопада 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 05 листопада 2020

У районі проведення операції Об'єднаних сил ситуація залишається контрольованою українськими захисниками. Наші воїни, дотримуючись досягнутих домовленостей, непохитно стоять на захисті держави.

Упродовж минулої доби, 4 листопада, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано шість порушень домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року, з боку збройних формувань Російської Федерації.

Так, режим припинення вогню російсько-окупаційні війська порушили неподалік населених пунктів Новолуганське та Широкине. На цих ділянках ворог застосував автоматичні станкові гранатомети. У районі Гнутового, Авдіївки і Водяного противник вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил не було.

Крім того, всупереч домовленостям у рамках Тристоронньої контактної групи, в районі населеного пункту Шуми задокументовано проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування. Застосувавши стрілецьку зброю, воїни Об'єднаних сил збили безпілотник противника.

Обстановка на сьогодні, 05 листопада

Від початку поточної доби на усіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша, порушень домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, не зафіксовано.

Підрозділи Об'єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Командування Медичних сил про епідемічну ситуацію у Збройних Силах України станом на 5 листопада

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Станом на 10.00 05 листопада в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 хворіє 1936 осіб. Всього за час пандемії одужало 4403 особи. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 375 осіб. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 63 особи.

Нажаль у Збройних Силах України зафіксовано 18 летальний випадок спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

За минулу добу зареєстровано 147 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Президент України увів у дію рішення РНБОУ по статтях Держбюджету, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони щодо пропозицій передбачити у державному бюджеті на 2021 рік для сфери нацбезпеки і оборони не менше 267 млрд гривень.

Відповідний указ № 486/2020 опублікований на сайті Офісу Президента.

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/11/05/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-05-listopada-2020/