Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 листопада 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 листопада 2020

Обстановка в районі проведення операції залишається контрольованою підрозділами Об'єднаних сил. Українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію нашої оборони.

Минулої доби, 3 листопада, з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” неподалік Водяного противник застосував ручний протитанковий гранатомет, а на околиці Авдіївки – підствольний гранатомет та стрілецьку зброю. У районі Мар'їнки ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберного кулемета та ручного протитанкового гранатомета. Ще два порушення режиму припинення вогню зафіксовані поблизу населеного пункту Гнутове. На цій ділянці противник застосовував стрілецьку зброю та ручний протитанковий гранатомет.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” вогонь з автоматичного станкового гранатомета російсько-окупаційні війська відкривали неподалік населеного пункту Новолуганське. Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав вогнепальне осколкове поранення. Воїна оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога.

Обстановка на сьогодні, 04 листопада

Від початку поточної доби у смугах відповідальності наших бригад режим припинення вогню зберігається повною мірою.

Підрозділи Об'єднаних сил, перебуваючи в готовності адекватно реагувати на підступні та провокативні дії ворога, продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою українськими воїнами.

Командування Медичних сил про епідемічну ситуацію у Збройних Силах України станом на 4 листопада

Станом на 10.00 04 листопада в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє — 1851 особа. Всього за час пандемії одужало — 4342 особи, летальних випадків — 17. На ізоляції (втому числі самоізоляція) перебуває 354 особи. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 29 осіб. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

За минулу добу зареєстровано 167 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Брифінг заступника командувача Об'єднаних сил генерал-майора Богдана Бондара (тези)

Порівняно з попереднім періодом кількість втрат Об'єднаних сил зменшилась більш ніж у 14 разів.

За інформацією штабу Об'єднаних сил, кількість загиблих та поранених військовослужбовців Збройних Сил України від безпосередніх бойових дій у районі проведення ООС за період з 27 липня по 4 листопада 2020 року склала 14 військовослужбовців (безповоротних — 3, санітарних — 11), а за аналогічний період до запровадження даного режиму — 197 військовослужбовців (безповоротних — 17, санітарних — 180).

Кількість обстрілів зменшилась у п'ять з половиною разів.

Тиша не настала одразу і не є абсолютною. Майже щоденно відбувались по декілька провокативних обстрілів з боку окупантів.

— Не зважаючи на початок дії режиму припинення вогню та посиленого контролю за його дотриманням, противник не припиняє провокаційні дії. Так, з 27 липня до сьогодні, зафіксовано 224 порушення режиму припинення вогню проросійськими найманцями. За аналогічний період минулого року було близько 1200 обстрілів. Тобто цифра стала у понад 5 разів менше, — зазначив генерал-майор Богдан Бондар.

Загалом з початку року, станом на 01.11.2020 року зафіксовано 2360 обстріли позицій наших військ, з них 814 — обстріли із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Бойові втрати склали 405 військовослужбовців: безповоротні — 49, санітарні — 356.

Командування об'єднаних сил фіксує всі порушення режиму тиші російсько-окупаційними військами.

Підрозділи Об'єднаних сил готові надати гідну відповідь ворогу у разі виникнення загрози життю та здоров'ю військовослужбовців чи цивільного населення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/11/04/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-04-listopada-2020/