Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС –03 листопада 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 03 листопада 2020

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил контролюється українськими захисниками.

Упродовж минулої доби, 2 листопада, у смугах відповідальності українських бригад зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, у районі населеного пункту Шуми противник застосував підствольний гранатомет та стрілецьку зброю, а неподалік Старогнатівки — підствольний гранатомет.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників унаслідок ворожих пострілів не було.

Обстановка на сьогодні, 03 листопада

Від початку поточної доби, 3 листопада, на усіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша, вогневих провокацій із боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Підрозділи, залучені до проведення операції Об'єднаних сил, продовжують неухильно дотримуватися умов режиму припинення вогню та готові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю чи здоров'ю.

Командування Медичних сил про епідемічну ситуацію у Збройних Силах України станом на 3 листопада

Станом на 10:00 03 листопада в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє – 1770 осіб. Всього за час пандемії одужало – 4256 осіб, летальних випадків – 17. На ізоляції (втому числі самоізоляція) перебуває 410 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби – 38 осіб. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

За минулу добу зареєстровано 115 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

З них у закладах охорони здоров'я перебуває 21 особа.

Стан здоров'я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

На лікуванні вдома під наглядом медичної служби перебуває 94 особи.

Стан здоров'я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує проведення інженерних робіт на передових позиціях шляхом відновлення наявних окопів, їх розчищення та укріплення майже по всій лінії розмежування, а також проведення фортифікаційних робіт по обладнанню другої лінії оборонних рубежів. Особлива увага приділяється обладнанню хибних позицій, а також розміщенню замаскованих муляжів озброєння та військової техніки для введення в оману підрозділів Об'єднаних сил та провокування їх на відкриття вогню.

Крім того, з метою активізації розвідки та диверсійної діяльності передові позиції противника посилені додатковими розвідувальними підрозділами та снайперськими розрахунками.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Анонс Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України про проведення брифінгу щодо ситуації у районі проведення ООС

У середу, 4 листопада, о 11:00 в Пресцентрі Міністерства оборони України відбудеться брифінг заступника командувача Об'єднаних сил генерал-майора Богдана Бондаря щодо ситуації в районі проведення Операції об'єднаних сил.

Представникам ЗМІ, які бажають взяти участь у заході, за довідками та акредитацією звертатися за телефонами Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України: (044) 454-42-55 (або надсилати заявки на акредитацію на електронну адресу: pressa@mil.gov.ua з поміткою «акредитація» та зазначенням прізвища, ім'я та по-батькові журналіста, назви видання, контактного телефону).

Акредитація ОБОВ'ЯЗКОВА і триватиме до 17:00 3 листопада 2020 року. К ількість місць обмежена!

Захід відбудеться з дотриманням вимог щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Збір акредитованих журналістів — о 10:30 4 листопада 2020 року на КПП Міністерства оборони України (проспект Повітрофлотський, 6).

Представникам ЗМІ необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу та редакційні посвідчення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/11/03/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-03-listopada-2020/