Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 23 листопада 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 23 листопада 2020

Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається стабільною та контрольованою українськими захисниками. Наші військовослужбовці сумлінно виконують завдання за призначенням, дотримуючись у повному обсязі домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

Минулої доби, 22 листопада, зафіксовано шість фактів порушення режиму припинення вогню.

Так, в передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з автоматичного станкового гранатомету, а неподалік Новолуганського – зі станкового протитанкового гранатомету. В районах населених пунктів Шуми та Водяне ворог застосував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Окрім того, з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного окупанти здійснили дистанційне мінування позицій наших військ, використовуючи міни ПОМ-2.

Про порушення режиму припинення вогню та зухвале використання заборонених мін збройними формуваннями Російської Федерації через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об'єднаних сил не було.

Обстоановка на сьгодні, 23 листопада

Від початку поточної доби уздовж лінії розмежування спостерігалася тиша, порушень домовленостей у районі проведення операції не виявлено.

Епідемічна ситуація у Збройних Силах України станом на 23 листопада

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. Станом на 10.00 23 листопада в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 хворіє 2882 особи. Про це повід омляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Всього за час пандемії одужало 6159 осіб. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 394 особи. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 37 осіб. Нажаль у Збройних Силах України зафіксовано 26 летальний випадок спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Підрозділи Об'єднаних сил дотримуються умов припинення вогню, проте залишають за собою право на відкриття вогню у відповідь в разі загрози їх життю та здоров'ю.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 22.11.2020 склали 2 особи
Санітарні (300) – 2 (2 – 3 омсбр 1 АК, не бойові обставини уточнюються)

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України та ІАЦ

http://mediarnbo.org/2020/11/23/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-23-listopada-2020/