Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 18 листопада 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 18 листопада 2020

У районі проведення операції ситуація залишається контрольованою підрозділами Об'єднаних сил. Належно виконуючи визначені завдання, наші воїни дотримуються умов режиму припинення вогню.

Упродовж минулої доби, 17 листопада, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано два порушення домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації. Поблизу Новотроїцького ворог відкрив вогонь, застосувавши ручний протитанковий гранатомет, а в районі Шумів — автоматичний станковий гранатомет та стрілецьку зброю.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил не було.

Обстановка на сьогодні, 18 листопада

Від початку поточної доби порушень режиму тиші на всіх ділянках лінії розмежування не зафіксовано.

Епідемічна ситуація у Збройних Силах України станом на 18 листопада

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Станом на 10.00 18 листопада в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 хворіє 2443 особи. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Всього за час пандемії одужало 5719 осіб.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 379 осіб. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 164 особи.

Нажаль у Збройних Силах України зафіксовано 25 летальний випадок спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Українські захисники контролюють ситуацію в районі проведення операції. Водночас наші воїни перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні виклики з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/11/18/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-18-listopada-2020/