Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 листопада 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 листопада 2020

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається стабільною та повністю контролюється українськими захисниками.

Упродовж минулої доби, 14 листопада, у смугах відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід збройні формування Російської Федерації та її найманці три рази порушили режим припинення вогню. Так, у районі населеного пункту Водяне в обідній час противник застосував автоматичний станковий гранатомет, а ввечері збройні провокації продовжилися поруч Водяного, що на Приазов'ї. На цій ділянці, одночасно з гранатометами різних систем, стрілецькою зброєю, зафіксовано відкриття вогню ворожим снайпером з боку тимчасово окупованої Ужівки. Для збереження життя та здоров'я українських захисників наші воїни дали адекватну відповідь, після чого режим тиші було відновлено.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників унаслідок ворожих пострілів не було.

Обстановка на сьогодні, 15 листопада

Від початку поточної доби, 15 листопада, російсько-окупаційні війська один раз порушили досягнуті мирні домовленості, здійснивши кілька неприцільних пострілів зі стрілецької зброї в районі Мар'їнки.

Серед військовослужбовців Об'єднаних сил втрат немає.

Епідемічна ситуація у Збройних Силах України станом на 15 листопада

Станом на 10.00 15 листопада в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 2444 особи.

Всього за час пандемії одужало – 5401 особа, летальних випадків – 23.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 348 осіб. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби – 93 особи.

За минулу добу зареєстровано 121 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладів охорони здоров'я госпіталізовано 21 особу.

Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом. Не наражайте себе та свою родину на небезпеку зайвими контактами.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Підрозділи, залучені до проведення операції Об'єднаних сил, продовжують неухильно дотримуватися умов домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року, однак готові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю та здоров'ю.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/11/15/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-15-listopada-2020/