Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 листопада 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 листопада 2020

У районі проведення операції Об'єднаних сил ситуація залишається контрольованою українськими захисниками. Наші воїни, дотримуючись досягнутих домовленостей, непохитно стоять на захисті держави.

Упродовж минулої доби, 13 листопада, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано п'ять порушень домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців. Так, проголошений режим припинення вогню ворог знехтував поблизу Кам'янки, застосувавши міномет калібру 82 міліметри. Неподалік Водяного противник здійснив постріли з автоматичного станкового гранатомета та ручного протитанкового гранатомета. А в районі населеного пункту Мар'їнка зафіксовано відкриття вогню ворожим снайпером. Для збереження життя та здоров'я українських захисників, наші воїни дали адекватну відповідь, після чого ворожий вогонь було припинено.

Ще на одній ділянці, в районі Шумів, російські окупанти застосували БПЛА, обладнаний для скидання пострілу ВОГ-17. Засобами радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил безпілотник противника було успішно подавлено.

Бойових втрат та поранень серед українських воїнів не було.

Обстановка на сьогодні, 14 листопада

Від початку поточної доби, 14 листопада, порушень домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи, на всіх ділянках лінії розмежування не зафіксовано.

Епідемічна ситуація у Збройних Силах України станом на 14 листопада

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Станом на 10.00 14 листопада в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 хворіє 2494 особи. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Всього за час пандемії одужало 5230 осіб. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 354 особи. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 30 осіб.

Нажаль у Збройних Силах України зафіксовано 22 та 23 летальні випадки спричинені захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

За минулу добу зареєстровано 179 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Українські захисники повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції. Водночас наші воїни перебувають напоготові для негайного реагування на ймовірні виклики з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/11/14/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-14-listopada-2020/