Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 листопада 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 листопада 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об'єднаних сил.

Вчора, 12 листопада, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 4 випадки порушення режиму припинення вогню.

Так, після 16 години, на Луганському напрямку, в районі населеного пункту Новолуганське, противник здійснив 3 неприцільні постріли із автоматичного станкового гранатомета.

Ворожі провокації були також зафіксовані на Донецькому напрямку. Неподалік Авдіївки агресор застосував гранатомети різних систем. А у районі Водяного російсько-окупаційні війська двічі впродовж доби відкривали вогонь зі стрілецької зброї та станкового протитанкового гранатомета.

Обстановка на сьогодні, 13 листопада

Сьогодні, станом на 12:00, з боку окупантів здійснено дві вогневі провокації. Використовуючи міномети калібру 82 мм, противник обстріляв наші позиції поблизу Кам'янки. А в районі Водяного застосував автоматичний станковий гранатомет.

Усі зазначені обстріли, як минулої, так і поточної доби, мали провокативний характер, тому вогонь у відповідь не відкривався.

Бойових втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російсько-окупаційні адміністрації за розпорядженням російських кураторів продовжують заходи з прискорення процесу примусової паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Наявність російського паспорту є обов'язковою умовою проходження військової служби у з'єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ. Процес оформлення військовослужбовцями паспортів громадян РФ тримається російським командуванням на особливому контролі.

Крім того, на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих “миротворчих” підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі.

Також окупантами розглядається питання запровадження обмежень громадянських прав для осіб, які мають паспорт громадянина України, з наданням статусу “іноземного громадянина”. Зокрема, передбачається позбавити їх “виборчого права”, можливості укладати цивільно-правові угоди, які потребують нотаріального посвідчення.

Слава захисникам Украі?ни!

Слава Украі?ні!

Капітан Юлія Шевченко, прес-центр Міністерства оборони Украі?ни

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/11/12/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-12-listopada-2020/