Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 10 листопада 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 10 листопада 2020

Минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню. Обидва випадки зафіксовано на Приазов'ї. Так, надвечір, противник здійснив провокації з використанням стрілецької зброї в районі Водяного.

Ворожі постріли були неприцільними, тому наші військовослужбовці зброю у відповідь не застосовували.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил не було.

Обстановка на сьогодні, 10 листопада

Станом на 12:00 поточної доби випадків порушення режиму припинення вогню зафіксовано не було.

Підрозділи, залучені до проведення операції Об'єднаних сил, продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові адекватно реагувати на можливі загрози на будь-яких напрямках уздовж лінії розмежування.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях продовжує використовувати режим тиші для вдосконалення інженерного обладнання передових позицій з'єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

Крім того, противник застосовує диверсійно-розвідувальні групи та саперні підрозділи для перевірки мінних загороджень та встановлення нових мінних пасток з використанням протипіхотних мін російського виробництва, які заборонені міжнародними договорами.

Водночас підконтрольні російським окупаційним адміністраціям засоби масової інформації розповсюджують фейкову інформацію про недотримання українською стороною умов розведення військ та відновлення найближчим часом повномасштабних бойових дій Збройними Силами України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/11/10/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-10-listopada-2020/