Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 жовтня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 жовтня 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил, які продовжують виконувати завдання за призначенням.

Минулої доби, 8 жовтня, російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню тричі.

Так, в ранкову пору доби, поблизу с. Піски, противник випустив три черги зі стрілецької зброї, а близько 16:00 неподалік н.п. Опитне здійснив дистанційне мінування перед позиціями наших військ, застосувавши ручний протитанковий гранатомет, пристосований для використання мін ПОМ-2.

Враховуючи провокативний характер дій противника, українські військові вогонь у відповідь не відкривали, продовжуючи пильно слідкувати за його діями.

Минулої доби бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає, жоден український захисник не загинув і не дістав поранення.

Обстановка на сьогодні, 09 жовтня

Від початку доби поточної, станом на 12:00, фактів порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано не було, бойових втрат у лавах Об’єднаних сил не обліковано.

Наші мужні воїни продовжують виконувати поставлені завдання та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ посилює контроль над діяльністю командного складу з’єднань і частин оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

На цьому тижні у військах противника розпочала роботу комісія Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації з метою контролю проведення зборів з командним складом 1-го та 2-го армійських корпусів.

У штабі 8-ї армії Південного військового округу ЗС Росії сплановано проведення атестації офіцерів щодо відповідності займаним посадам за підсумками бойової підготовки російських окупаційних військ у цьому році.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Олександр Мотузяник, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/10/09/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-09-zhovtnya-2020/