Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 жовтня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 жовтня 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Українські захисники продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

За минулу добу, 5 жовтня, російсько-окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню. Обидві ворожі провокації були зафіксовані на Донецькому напрямку.

Так, неподалік Новолуганського противник відкрив вогонь із використанням підствольного гранатомета, а у вечірню пору доби, близько 19:00, застосував ручний протитанковий гранатомет поблизу Авдіївки.

Ці ворожі провокації не несли загрози життю та здоров’ю українських воїнів, тому вогонь у відповідь не відкривався.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Обстановка на сьогодні, 06 жовтня

Від початку поточної доби до опівдня на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів зберігалася тиша, порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань противника не зафіксовано.

Втрат немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ продовжує нарощувати боєздатність з’єднань і частин оперативного угруповання російсько-окупаційних військ. Так, 5 жовтня цього року, на єдиному оперативному фоні розпочато командно-штабні навчання з органами військового управління, частинами і підрозділами першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ, які приведені у бойову готовність “Повна” (по навчанню). На полігонах, в районах зосередження військ окупантів проводяться тренування і розгортання польових командних пунктів.

Крім того, противник активізував заходи бойової підготовки із залученням максимальної кількості особового складу мотострілецьких, танкових, артилерійських підрозділів і підрозділів протиповітряної оборони.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Олександр Мотузяник, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/10/06/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-06-zhovtnya-2020/