Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 03 жовтня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 03 жовтня 2020

Українські захисники продовжують виконувати завдання за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил і надійно контролюють ситуацію по всій ліній бойового протистояння.

За минулу добу з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 4 випадки порушення режиму припинення вогню.

Так,  вночі, використовуючи гранатомети різних систем, ворог двічі відкривав вогонь по позиціях українських військових неподалік населеного пункту Авдіївка, що на Донецькому напрямку.

Дві вогневі провокації агресора зафіксовано також поблизу населеного пункту Водяне. Там в обідню пору та після 22:00 противник застосував стрілецьку зброю в бік наших захисників.

Ворожі провокації не несли загрози життю та здоров’ю українських воїнів, тому вогонь у відповідь не відкривався.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Обстановка на сьогодні, 03 жовтня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, на лінії бойового зіткнення зафіксовано одне порушення режиму тиші з боку збройних формувань Російської Федерації.

Близько 05:00 ранку ворог провокував наших воїнів неприцільними пострілами поблизу Мар’їнки. На цій ділянці зафіксовано 2 постріли із ручного протитанкового гранатомета та три черги зі стрілецької зброї.

Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів немає.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Юлія Шевченко, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/10/03/720867/