Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 20 жовтня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 20 жовтня 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил.

19 жовтня збройні формування Російської Федерації двічі порушили домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Зокрема, російські окупаційні війська відкривали вогонь зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомету в районі Луганського.

Крім того, поблизу Авдіївки задокументовано проліт ворожого БПЛА із перетином лінії розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено, що унеможливило його подальше використання.

Бойових втрат і поранень унаслідок обстрілу серед особового складу Об’єднаних сил не було.

На  провокації ворога наші захисники зброю у відповідь не застосовували.

Обстановка на сьогодні, 20 жовтня

Станом на 12:00 поточної доби, порушень режиму припинення вогню зафіксовано не було. На всіх ділянках фронту спостерігається режим тиші.

Наші мужні воїни продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації активізували пропагандистську роботу серед населення  тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях щодо проходження військової служби у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК оперативного угруповання російських окупаційних військ.

Наразі, незважаючи на збільшення агітаційних груп і залучення ресурсу підконтрольних ЗМІ, якість і кількість осіб, які б бажали підписати контракт, не задовольняють потреби противника у комплектуванні підрозділів за рахунок місцевих мешканців. Окупанти змушені здійснювати набір серед осіб, які не мають постійного місця працевлаштування, та колишніх «військових», які були звільнені за порушення умов контрактів або по закінченню їх термінів.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/10/20/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-20-zhovtnya-2020/