Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 02 жовтня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 02 жовтня 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Українські захисники продовжують неухильно дотримуватися домовленостей, досягнутих в рамках роботи Тристоронньої контактної групи. 01 жовтня збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню на Луганському напрямку. Так, в районі населеного пункту Станиця Луганська противник здійснив декілька пострілів з автоматичного станкового гранатомету, а поблизу Оріхового застосував підствольний гранатомет. Ці обстріли були неприцільними та не несли загрози життю та здоров’ю наших військовослужбовців, тому вогонь у відповідь не відкривався.   

Бойових втрат та поранень за минулу добу не було.

Обстановка на сьогодні, 02 жовтня

Станом на 12:00 поточної доби російсько-окупаційні війська два рази порушили режим припинення вогню, цього разу на Донецькому напрямку. Противник двічі відкривав вогонь в районі Авдіївки, застосовуючи гранатомети різних систем.

Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів немає.

Наші мужні воїни продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує нарощувати боєздатність з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. За останню декаду вересня ц.р. через неконтрольовані Україною ділянки кордону з Росії на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях завезено залізничним транспортом близько 3,5 тис. тон пального, п’ять вагонів з боєприпасами, у т.ч. до артилерійських систем. Крім того, для комплектування особовим складом з’єднань і частин окупаційних військ продовжують прибувати найманці-громадяни РФ, які проходять підготовку в навчальних таборах Південного військового округу ЗС Росії.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Олександр Мотузяник, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/10/02/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-02-zhovtnya-2020/