Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 вересня 2020

Вчора в районі проведення Операції було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації на Донецькому напрямку.

В ранкову пору доби в бік позицій українських захисників зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета ворог здійснив поодинокі провокативні постріли поблизу населеного пункту Кам’янка.

За наявною інформацією, ворожі провокації не несли загрози життю та здоров’ю наших воїнів, тому українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Водночас, за повідомленням Штабу ООС, вчора, на превеликий жаль, один із військовослужбовців, поранених внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, після проведення реанімаційних заходів помер від отриманих опіків.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам українського захисника. Вічна пам’ять…

Обстановка на сьогодні, 08 вересня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, порушень режиму припинення вогню зафіксовано не було, на всіх ділянках фронту зберігається режим тиші.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Командування оперативного угруповання російсько-окупаційних військ використовує запроваджений режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій майже по всій лінії розмежування. Минулого тижня противник здійснював інтенсивні заходи зі спорудження нових окопів і бліндажів на Новоайдарському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Авдіївському, Торецькому, Курахівському та Волноваському напрямках. Крім того, окупанти продовжували встановлення мінно-вибухових загороджень з використанням протипіхотних і протитанкових мін.

Разом з тим, у передових підрозділах окупантів продовжує зростати кількість втрат. Зокрема, з початку вересня цього року внаслідок порушень заходів безпеки та підривів на власних мінах противник зазнав безповоротних втрат особового складу (більше 10 осіб) та військової техніки (2 одиниці.)

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають у постійній готовності.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Юлія Пампуха, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/08/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-08-veresnya-2020/