Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 вересня 2020

Вчора обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України загострилася. Збройні формування Російської Федерації чотири рази свідомо порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення. Двічі з них окупанти вели прицільний вогонь, провокативно порушивши режим тиші поблизу н.п. Шуми, та здійснивши по одному неприцільному пострілу з підствольних гранатометів. Вогонь противник вів з напрямку від Шахти 6-7 окупованої ним Горлівки.

Вдень з напрямку від окупованого смт Старомихайлівка російсько-окупаційні війська здійснили прицільний обстріл з автоматичного станкового гранатомета по наших оборонців Красногорівки, випустивши при цьому три черги ВОГ-17.

Внаслідок прицільного ворожого вогню, на превеликий жаль, один наш герой отримав поранення несумісні з життям.  Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам.

Вічна пам’ять герою, який віддав життя за Україну!

 Внаслідок ворожого вогню один наш воїн, який усував наслідки пожежі на позиції, отримав поранення.

Пізніше противник здійснив прицільний обстріл наших воїнів в районі Причепилівки. Окупанти застосували стрілецьку зброю з напрямку від н.п. Донецький.

Цього разу, за заявою Штабу ООС, у відповідь на обстріл, наші підрозділи застосували наявні вогневі засоби та дали гідну відсіч збройним формуванням Російської Федерації.

Обстановка на сьогодні, 07 вересня

Від початку поточної доби, станом на 12:30, на лінії бойового зіткнення зафіксовано одне порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Після 09:10 з напрямку від Крутої Балки окупанти здійснили декілька пострілів зі стрілецької зброї та один з РПГ в районі Кам’янки.

Бойових втрат серед наших героїв-захисників немає.

Це зведення лише щодо порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ та обстрілів ними позицій українських захисників. Узагальнену інформацію щодо обстановки та інших подій в районі проведення операції Об’єднаних сил оприлюднює  пресцентр Штабу ООС на своїй офіційній сторінці.

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міноборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/07/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-07-veresnya-2020/