Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 вересня 2020

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил перебуває під повним контролем Збройних Сил України. За добу, що минула по всій лінії бойового протистояння не зафіксовано жодного факту відкриття вогню в бік підрозділів Українських військ. Відтак, режим повного припинення вогню, запроваджений з 27 липня 2020 року, наразі дотримується.

Бойових втрат у лавах Об’єднаних сил вчора не було – жоден військовослужбовець не загинув і не дістав поранення.

Обстановка на сьогодні, 06 вересня

Станом на 12:00   в районі проведення операції випадків порушення режиму тиші також не фіксувалося, ситуація стабільна.

Бойових втрат в підрозділах Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних в операції, не задокументовано.

Наші оборонці слідкують за діями противника та готові до миттєвого реагування на будь-які його можливі провокаційні дії.

Тим часом, особовий склад Збройних Сил України спільно з ДСНС та іншими підрозділами зі складу Об’єднаних сил продовжують боротися з лісовими та степовими пожежами.

Як повідомляє штаб операції, наразі ліквідовано осередки загоряння в районі низки населених пунктів. Йдеться, зокрема, про Красногорівку, Гладосове, Валуйське та Новгородське.

Окрім того локалізовано осередки вогню неподалік с. Трьохізбенка, Лопаскине та Лобачеве. Продовжується гасіння пожежі поблизу Луганського.

Також вдалося загасити вогонь неподалік н.п. Верхньоторецьке. Але під час боротьби з пожежею, полум’ям були відрізані від решти особового складу двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил. Їх пошуки наразі тривають.

 Полковник Олександр Мотузяник, прес-центр Міноборони

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/06/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-06-veresnya-2020/