Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 вересня 2020

Ситуація в зоні проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил.

03 вересня, та станом на 12:00 – 04 вересня фактів порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано не було. На всіх ділянках фронту спостерігається режим тиші.

Бойових втрат з боку підрозділів Об’єднаних сил немає.

Також у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об’єднаних сил. Зокрема, зараз триває ліквідація пожеж, що виникла на Донеччині та Луганщині. Підрозділи Збройних Сил України разом з вогнеборцями ДСНС беруть участь в гасінні вогню поблизу населених пунктів Валуйське, Станиця Луганська, Лопаскіне, Лобачеве, Попасна, Новоолександрівка, Трьохізбенка. До гасіння пожеж залучено необхідна кількість особового складу та техніки.

Пожежі вже ліквідовано у населених пунктах Красногорівка, Зайцево, Єлизаветівка, Золоте-3 та Кам’янка. Військовослужбовці Збройних Сил України мужньо допомагають рятувальникам та місцевим мешканцям Луганщини у боротьбі з пожежею.

При цьому, військові зі складу Об’єднаних сил знаходяться на позиціях і продовжують виконання завдань.

Нажаль, під час ліквідації пожежі на Луганщині, загинув старшина Артем Бондаренко, якого вважали зниклим безвісти. Міністерство оборони України висловлює найщиріші співчуття рідним та близьким загиблого захисника…

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ нарощує боєздатність з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. Зокрема, цього тижня у підрозділах окупантів здійснювалась заміна несправних  та з використаним ресурсом експлуатації зразків стрілецького озброєння та військової техніки, у т.ч. вантажних і броньованих автомобілів, які раніше були завезені з Росії на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Крім того, у підрозділах противника проводилась перевірка боєм снайперських гвинтівок та кулеметів, які надійшли до з’єднань і частин окупаційних військ в рамках оновлення штатного стрілецького озброєння.

Наші мужні воїни  продовжують виконувати поставлені завдання та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/04/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-04-veresnya-2020/