Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 вересня 2020

Ситуація в зоні проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Українські захисники продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

24 вересня збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню на Донецькому напрямку.

Так, у вечірню пору доби, противник здійснив неприцільний обстріл із ручного протитанкового гранатомету в районі населеного пункту Камянка. Враховуючи провокативний характер обстрілу, наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат серед наших підрозділів немає.

Обстановка на сьогодні, 25 вересня

Від початку поточної доби, станом на 12 годину, порушень домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи зафіксовано не було.

Підрозділи, залучені до проведення операції, продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Інформація  Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На фоні проведення стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ “Кавказ-2020” командування оперативного угруповання російських окупаційних військ наростило проведення заходів оперативної та бойової підготовки. Зокрема, впродовж цього тижня у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК окупанти проводили позапланові тактичні навчання батальйонних тактичних груп окремих мотострілецьких бригад, стрільби артилерії, у т.ч. реактивних систем залпового вогню, та бойових машин.

Водночас на окремих напрямках вздовж лінії зіткнення противник здійснив ротацію чергових артилерійських підрозділів зі складу гаубично-самохідних дивізіонів та посилив спостереження за передовими позиціями Об’єднаних сил ЗС України з використанням технічних засобів розвідки з метою уточнення цілей для вогневого ураження.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/25/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-25-veresnya-2020/