Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 вересня 2020

Українські захисники продовжують виконувати завдання за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил і надійно контролюють ситуацію по всій ліній бойового протистояння.

Вчора, 21 вересня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 3 порушення домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи.

Так, вранці, на Донецькому напрямку, в районі населеного пункту Мар’їнка, противник здійснив постріли у бік позицій українських захисників зі стрілецької зброї, а також три постріли із гранатомета, пристосованого для використання мін ПОМ-2.

Згодом,  ворог застосував стрілецьку зброю під час обстрілу позицій українських військових неподалік Водяного.

Всі зазначені обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації були неприцільними та не несли загрози життю і здоров’ю українських воїнів.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Крім того, в напрямку населеного пункту Водяне з тимчасово окупованої Ужівки було виявлено факт додаткового інженерного обладнання позицій російсько-окупаційних військ.

Обстановка на сьогодні, 22 вересня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, фактів порушення режиму припинення вогню зафіксовано не було. На всіх ділянках фронту спостерігається режим тиші.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ продовжило термін роботи комісії штабу 8-ї армії Південного військового округу (що триває з 12 вересня) у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ.

Комісією виявлені чисельні випадки нецільового використання коштів, призначених для грошового забезпечення особового складу.

Зокрема, у ряді підрозділів встановлено факти приховування некомплекту особового складу і утримання у такий спосіб значної кількості так званих “мертвих душ”, що дозволило окремим командирам привласнювати значні суми коштів.

Слава захисникам Украі?ни!

Слава Украі?ні!

Капітан Юлія Пампуха, прес-центр Міністерства оборони Украі?ни

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/22/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-22-veresnya-2020/