Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 21 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 21 вересня 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Українські захисники продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

Вчора, 20 вересня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано одне порушення режиму тиші. Так, на Луганському напрямку, близько 16 години, ворог здійснив неприцільний обстріл позицій наших військ зі стрілецької зброї  неподалік населеного пункту Новоолександрівка. Ця провокація не несла загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь не відкривався.

Обстановка на сьогодні, 21 вересня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, на лінії бойового зіткнення зафіксовано два порушення режиму тиші з боку збройних формувань Російської Федерації.

Вранці, у районі населеного пункту Мар’їнка, противник здійснив постріли у бік позицій українських захисників зі стрілецької зброї, а також три постріли із гранатомета пристосованого для використання мін ПОМ-2.

Згодом,  ворог застосував стрілецьку зброю під час обстрілу позицій українських військових неподалік Водяного.

Бойових втрат серед наших героїв-захисників немає.

Враховуючи провокативний характер обстрілів, наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Сьогодні розпочалась активна фаза стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ “Кавказ-2020”, в ході якого відпрацьовуватимуться питання застосування так званого  “коаліційного” угруповання військ.

Для забезпечення проведення навчань, 20 вересня на аеродром у Таганрозі (Ростовська область) з аеродрому в Іваново прибув літак дальнього радіолокаційного виявлення та наведення А-50У.

Крім того, завершується підготовка до проведення морської фази навчань із залученням до чотирьох корабельних тактичних груп. Для проведення заходів бойової підготовки у ході навчань, Росія зарезервувала в акваторіях Чорного та Азовського морів 22 морські райони, які фактично блокують підходи до Кримського півострова з усіх морських напрямків.

Слава захисникам Украі?ни!

Слава Украі?ні!

Капітан Юлія Пампуха, прес-центр Міністерства оборони Украі?ни

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/21/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-21-veresnya-2020/