Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 18 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 18 вересня 2020

Збройні Сили України продовжують надійно контролювати ситуацію по всій ліній бойового протистояння, при цьому неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

Минулої доби було зафіксовано одне порушення противником домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи.

Так, на Донецькому напрямку, близько 14 години, збройні формування Російської Федерації застосували стрілецьку зброю поблизу населеного пункту Новогригорівка.

Чергові провокації противника не становили загрози життю і здоров’ю для українських захисників, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Обстановка на сьогодні, 18 вересня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, зафіксовано 2 неприцільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

На Донецькому напрямку поблизу населеного пункту Водяне ворог провокував українських захисників пострілами із підствольного гранатомета.

А на Луганському напрямку збройні формування РФ випустили 6 черг з великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Новотошківське.

Наші воїни на ці порушення режиму припинення вогню зброю у відповідь не використовували.

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил як минулої, так і поточної доби, не було.

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує нарощувати боєздатність з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів. З початку вересня через неконтрольовані Україною ділянки кордону з Росії на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях завезено залізничним і автомобільним транспортом близько 1200 тонн пального, шість вагонів і понад 10 вантажних автомобілів з протитанковими мінами і боєприпасами, у т.ч. для артилерійських систем.

Крім того, після капітального ремонту на підприємствах російського оборонно-промислового комплексу до підрозділів противника доставлено понад 15 одиниць бойової техніки, у т.ч. 122-мм реактивні системи залпового вогню “Град”.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Юлія Пампуха, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/18/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-18-veresnya-2020/