Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 12 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 12 вересня 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил.

11 вересня, та станом на 12 годину 12 вересня фактів порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано не було. На всіх ділянках фронту спостерігається режим тиші.

Бойових втрат з боку підрозділів Об’єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ активізувало проведення заходів оперативної та бойової підготовки із залученням максимальної кількості особового складу артилерійських, танкових та мотострілецьких підрозділів. Зокрема, впродовж цього тижня на полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях окупанти одночасно проводили командно-штабні тренування з органами управління з’єднань і частин, батальйоні тактичні навчання, стрільби артилерії та бойових машин, збори з корегувальниками артилерійського вогню.

Водночас, поблизу лінії зіткнення на замаскованих позиціях противник продовжував утримувати у готовності до застосування міномети калібру 120-мм та 122-мм самохідні артилерійські системи “Гвоздика”, проводив тренування їх бойових розрахунків з розгортання та управління вогнем. На окремих передових позиціях окупанти збільшили кількість снайперських пар та розвідувальних підрозділів.

В той же час наші мужні воїни, залучені до проведення операції Об’єднаних сил, продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню та готові дати адекватну відповідь на будь-які підступні дії противника.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Департаментом стратегічних комунікацій Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/12/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-12-veresnya-2020/