Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 вересня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 вересня 2020

31 серпня в районі проведення операції було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку збройних формування Російської Федерації на Донецькому напрямку.

У вечірню пору доби противник здійснив провокацію з використанням стрілецької зброї неподалік населеного пункту Водяне. А поблизу Авдіївки ворог застосував підствольний гранатомет.

Ворожі провокації не несли загрози життю та здоров’ю наших воїнів, тому українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

Обстановка на сьогодні, 01 вересня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, порушень режиму припинення вогню зафіксовано не було, на всіх ділянках фронту спостерігається тиша.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ нарощує боєздатність з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.
Через неконтрольовані Україною ділянки кордону Росія продовжує постачати на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях озброєння, військову техніку та майно військового призначення. Протягом минулого тижня до з’єднань і частин окупантів доставлено близько 700 тонн пального та шість вагонів з боєприпасами.

Крім того, для комплектування підрозділів противника з території РФ продовжують прибувати найманці-громадяни РФ, які пройшли спеціальну підготовку в навчальних таборах Південного військового округу за окремими військово-обліковими спеціальностями (снайпери, розвідники, зв’язківці).

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Підрозділи, залучені до проведення операції Об’єднаних сил, продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню та готові дати адекватну відповідь на будь-які підступні дії противника.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/09/01/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-01-veresnya-2020/