Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 серпня 2020

Протягом доби, що минула в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України, зафіксовано найбільшу кількість збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ проти захисників України.

Ворог 7 разів свідомо порушував режим тиші, з метою традиційно галасливо, через підконтрольні йому “засоби масової дезінформації” звинуватити підрозділи Об’єднаних сил у порушенні умов припинення вогню. За наявною інформацією, збройні формування РФ вели неприцільні вогневі провокації, які не несли загрози життю та здоров’ю наших захисників. Тому наші воїни на провокації не піддавалися, та вогонь у відповідь не вели.

Бойових втрат серед наших воїнів немає.

Так, ворог вів провокації із застосуванням АГС: по одному пострілу поблизу н.п. Попасна та Гнутове, також по одному пострілу з підствольних гранатометів (ГП-25) – в районах н.п. Шуми та Водяне. Зі стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели провокації поблизу н.п. Новоолександрівка, Оріхове та Водяне, випустивши по декілька черг.

Крім того, як вже повідомив Штаб ООС, вчора нашими воїнами зафіксовано проведення ворогом інженерних робіт поблизу тимчасово окупованого ним н.п. Пікузи, що є порушенням домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

Обстановка на сьогодні, 09 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, порушень режиму тиші з боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають у постійній готовності до невідкладного адекватного реагування у випадках явної збройної агресії противника: виникнення загрози життю та здоров’ю наших воїнів або місцевому населенню під час обстрілу з боку збройних формувань РФ, або загрози захоплення противником території. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міноборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/09/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-09-serpnya-2020/