Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 серпня 2020

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил минулої доби залишалася повністю контрольованою, залучені до неї воїни продовжують гідно виконувати завдання за призначенням.

З боку збройних формувань Російської Федерації 7 серпня зафіксовано три випадки порушення припинення вогню, усі – на Луганському напрямку.

Так, вночі неприцільні постріли зі стрілецької зброї пролунали біля Новолуганського, а неподалік населеного пункту Шуми противник здійснив один постріл з підствольного гранатомету.

О пів на восьму ранку один раз з автоматичного станкового гранатомету ворог вистрілив поблизу Травневого.

Військовослужбовці Збройних Сил України на ці провокації не реагували.

Крім того, у ранковий час і увечері відмічено два порушення противником домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи – поблизу непідконтрольних українському Уряду населених пунктів Ужівка і Золоте-5 відповідно ворог здійснював інженерні роботи.

Обстановка на сьогодні, 08 серпня

Від початку поточної доби до опівдня збройні формування Російської Федерації тричі вдалися до вогневих провокацій, вранці здійснивши по одному пострілу з автоматичних гранатометів в районах Попасної і Гнутового, а з підствольного гранатомету – біля населеного пункту Шуми.

Вогонь у відповідь наші воїни не відкривали.

Водночас, заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм Міжнародного права та законодавства України.

Бойових втрат і поранень серед наших захисників немає.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/08/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-08-serpnya-2020/