Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 серпня 2020

Попри поодинокі провокації з боку російсько-окупаційних військ в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України, обстановка перебуває під контролем захисників України.

Ворог свідомо продовжує провокації на лінії зіткнення з метою звинувачення українських воїнів у зриві повного і всеосяжного режиму припинення вогню, що розпочався з 27 липня 2020 року.

Найголовніше – бойових втрат у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

Вчора збройні формування РФ порушили режим тиші в районі н.п. Шуми. Вночі, з напрямку від Шахти 6-7 окупованої Горлівки противник здійснив два постріли з підствольного гранатомета (ГП-25).

Наші мужні оборонці були напоготові адекватно відреагувати у разі подальшої загрози життю та здоров’ю особового складу підрозділу Об’єднаних сил. За наявною інформацією, ворожі постріли були неприцільні, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Проте нагадаємо, як  зазначав на брифінгу командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, у разі створення противником загрози життю особового складу та мирних мешканців у районі проведення ООС, відповідь Збройних Сил України буде миттєвою і рішучою. Ніхто не може заборонити військовослужбовцям захищати себе та побратимів у випадку явної збройної агресії. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом.

Обстановка на сьогодні, 06 серпня

Від початку поточної доби порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ станом на 12:00 не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують впевнено обороняти країну, неухильно дотримуючись умов припинення вогню. Проте наші воїни постійно перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії збройних формувань РФ у разі виникнення загрози особовому складу наших підрозділів під час ворожого обстрілу, або загрози захоплення території.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міноборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/06/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-06-serpnya-2020/