Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 05 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 05 серпня 2020

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил минулої доби залишалася контрольованою, на ділянках відповідальності переважної більшості українських підрозділів минулої доби порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Збройні формування Російської Федерації тричі, поодинокими пострілами з гранатометів, намагалися спровокувати наших воїнів на відкриття вогню у відповідь в районах населених пунктів Піски, Майорськ і Луганське.

Подібна тактика не принесла ворогу користі, адже військовослужбовці Збройних Сил України, розуміючи підступні наміри противника, дотримувалися режиму припинення вогню.

Обстановка на сьогодні, 15 серпня

Від початку поточної доби до опівдня збройні формування РФ один раз вдалися до вогневої провокації, здійснивши два постріли з підствольного гранатомету поблизу населеного пункту Шуми. Вогонь у відповідь наші воїни не відкривали.

Бойових втрат і поранень серед наших захисників немає.

Об’єднані сили в районі проведення операції продовжують здійснювати заходи спрямовані на допомогу місцевому населенню та  покращення якості життя людей.

За сприяння представників цивільно-військового співробітництва триває відновлення електропостачання в селах Травневе та Гладосове, які через бойові дії тривалий час були відрізані від електроживлення. В частині Травневого мережу вже відновили, роботи тривають.

Командування Об’єднаних сил спільно з керівництвом Луганської обласної державної адміністрації та благодійниками продовжують реалізацію заходів з надання допомоги мешканцям населених пунктів Луганської області, постраждалим внаслідок нещодавньої пожежі.

Зокрема, для учнів місцевої школи у селищі Смолянинове військовослужбовці привезли шкільне приладдя, рюкзаки, книги, підручники, одяг та іграшки.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/05/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-05-serpnya-2020/