Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 серпня 2020

З моменту початку дії режиму припинення вогню констатується відсутність бойових втрат і поранених у лавах Об’єднаних сил, у тому числі упродовж минулої і поточної доби. Військовослужбовці Збройних Сил України, інших складових сил оборони продовжують виконувати завдання за призначенням.

3 серпня з боку збройних формувань Російської Федерації було зафіксовано 3 вогневі провокації.

Зокрема, на Луганському напрямку у ранковий час один постріл зі станкового протитанкового гранатомету ворог здійснив біля Південного, а увечері ще один постріл, тепер вже з підствольного гранатомету, пролунав поблизу Майорська.

Неподалік Мар’їнки, що на Донецькому напрямку, п’ять неприцільних пострілів зі стрілецької зброї було чути після опівдня.

Військовослужбовці Об’єднаних сил вогонь у відповідь не відкривали.

На усіх інших ділянках режим припинення вогню зберігався повною мірою.

Обстановка на сьогодні, 04 серпня

Від початку поточної доби зі сторони ворога обліковано по одній провокації з використанням підствольних гранатометів на кожному з напрямків.

Так, на Луганському напрямку після шостої години ранку один постріл пролунав поблизу Майорська.

А на Донецькому – о пів на третю ночі противник здійснив один постріл в напрямку населеного пункту Піски.

Українські воїни у відповідь на ці провокації вогонь не відкривали, повністю контролюючи ситуацію. Водночас, суворо дотримуючись умов припинення вогню, Об’єднані сили готові адекватно діяти у разі виникнення загрози особовому складу наших підрозділів під час ворожого обстрілу, або загрози захоплення території.

Залучені до проведення операції Об’єднаних сил підрозділи ДСНС продовжують здійснювати заходи з розмінування за заявками місцевих мешканців

Так, лише минулої доби з майже 2 гектарів обстеженої території вони вилучили і знешкодили 40 вибухових пристроїв.

Загалом з початку проведення операції піротехнічні підрозділи обстежили 8 тисяч гектарів території і 23 гектари акваторії, вилучили і знешкодили більше 45 тисяч вибухонебезпечних предметів.

В межах заходів гуманітарного спрямування, за заявками місцевих адміністрацій, рятувальники Об’єднаних Сил продовжують виконувати ремонтні роботи на об’єктах, пошкоджених внаслідок артилерійських обстрілів попередніх років. Зокрема, з початку проведення ООС відновлено 890 будинків цивільних мешканців.

Вогнеборці зі складу Об’єднаних Сил за добу загасили 21 пожежу.

На контрольних пунктах виїзду-виїзду особовий склад Об’єднаних сил надав медичну та іншу допомогу більше 40 громадянам України.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Росія продовжує постачати на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях озброєння, військову техніку, боєприпаси, пально-мастильні матеріали та інше військове майно через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Зокрема, протягом минулого тижня до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК оперативного угруповання російських окупаційних військ доставлено не менше 10 одиниць бойової броньованої техніки, до 30 вантажних автомобілів зі стрілецькою зброєю, боєприпасами і військовим майном та близько 1 тисячі тонн пального.

Крім того, відбулася ротація особового складу окремих підрозділів ЗС РФ, які не входять до складу 1 і 2 АК, також зафіксовано прибуття найманців-громадян РФ для комплектування особовим складом російських окупаційних військ.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/04/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-04-serpnya-2020/