Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 31 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 31 серпня 2020

В районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України вчора окупанти не утрималися від провокаційних порушень режиму тиші.

Після 20:45 з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька ворог здійснив декілька пострілів зі стрілецької зброї в районі Мар’їнки. У цей же час російсько-окупаційні війська з ручного протитанкового гранатомету здійснили тут дистанційне мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

Бойових втрат серед наших героїв-захисників внаслідок цих ворожих збройних провокацій немає .

Крім того, на приморській ділянці нашої оборони, після 11:10 з напрямку від села Саханка було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату (БПЛА) типу «квардокоптер». Як вже повідомив Штаб операції Об’єднаних сил, негайно засобами радіоелектронної боротьби було здійснено радіоподавлення каналів управління та навігації ворожого безпілотника, що унеможливило його подальше використання.

Про усі випадки порушень з боку збройних формувань РФ вимог дотримання повного й всеосяжного режиму припинення вогню та інших домовленостей у рамках Тристоронньої контактної групи, представники української сторони СЦКК повідомляють команду спостережної моніторингової місії ОБСЄ по взаємодії.

Обстановка на сьогодні, 31 серпня

Від початку поточної доби, 31 серпня, станом на 12:00, на лінії бойового зіткнення провокаційних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Бойових втрат серед наших героїв-захисників немає.

Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил продовжують неухильно дотримуватися повного і всеосяжного режиму припинення вогню, що розпочався з 27 липня цього року. При цьому наші герої-захисники впевнено контролюють обстановку на лінії бойового зіткнення та готові до невідкладного адекватного реагування у випадках загострення ситуації з боку збройних формувань РФ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міноборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/31/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-31-serpnya-2020/