Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 29 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 29 серпня 2020

Сьогодні, 29 серпня, в Україні на державному рівні відбуваються заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави під час збройної агресії РФ на Сході нашої держави, що триває вже сьомий рік.

Саме в цей день, у 2014 році, під Іловайськом відбувся прорив української групи військ з оточення збройних формувань РФ та підтримуваних нею незаконних збройних формувань, де проявився масовий героїзм українських добровольців і військових. На превеликий жаль, внаслідок підступних дій окупантів, тоді загинула найбільша кількість наших героїв-захисників за весь період збройної агресії Росії проти України.

Вічна їм пам’ять!

За вчора, 28 серпня та від початку поточної доби, 29 серпня, станом на 12:00, провокаційних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано.

Бойових втрат серед наших героїв-захисників немає.

Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил продовжують неухильно дотримуватися режиму тиші, впевнено контролюють обстановку на лінії бойового зіткнення та перебувають у постійній готовності до невідкладного адекватного реагування у випадках загострення ситуації з боку збройних формувань РФ. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес–центр Міноборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/29/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-29-serpnya-2020/