Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 28 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 28 серпня 2020

Вчора, 27 серпня, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України, захисниками України зафіксовано одну ворожу збройну провокацію.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил після 21:30 з напрямку від села Яковлівка російсько-окупаційні війська здійснили в районі Авдіївки 1 постріл з ручного протитанкового та 4 – з підствольного гранатометів.

За наявною інформацією, захисники України вогонь у відповідь на ворожу збройну провокацію не відкривали.

Втрат серед наших героїв-захисників немає.

Обстановка на сьогодні, 28 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, з боку збройних формувань РФ порушень режиму тиші на лінії бойового зіткнення не зафіксовано.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації продовжують заходи з примусової паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Обов’язковою умовою проходження військової служби особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК окупантів передбачено наявність у них російського громадянства. З початку вересня ц. р. командири з’єднань і частин окупантів зобов’язані щотижня доповідати по команді уточнені дані про наявність паспортів РФ у найманців з числа місцевих мешканців і членів їх сімей та інформацію про надання документів на отримання російського громадянства.

Крім того, у з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ введені додаткові умови набору на військову службу за контрактом. Зокрема, при оформленні контракту кандидати неодмінно повинні мати військовий квиток т. зв. “ДНР/ЛНР” та паспорт громадянина РФ.

Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил впевнено контролюють обстановку на лінії бойового зіткнення та перебувають у постійній готовності до невідкладного адекватного реагування у випадках загострення ситуації з боку збройних формувань РФ. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міноборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/28/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-28-serpnya-2020/